اراک - ایرنا - شهردار اراک گفت: درآمد شهرداری اراک در سه ماه اول امسال به طور میانگین ۴۰ درصد بیشتر از برنامه پیش‌بینی شده محقق شده که با آن می‌توان امکانات شهری بهتر و بیشتری مهیا کرده و طرح‌های جدیدی تعریف کرد.

«محمدکریم شفیعی» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در اراک افزود: بودجه امسال شهرداری اراک ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است که کلیات آن ۲۰ روز گذشته به شهرداری ابلاغ و هنوز تبصره‌های آن ابلاغ نشده است.

شهردار اراک ادامه داد: بودجه امسال شهرداری اراک سه ماه با تاخیر ابلاغ شده و این مدت بهترین زمان مناسب برای انجام کارهای عمرانی بوده که از دست رفته است و نمی‌توان خیلی از طرح‌ها را آغاز کرد و شورای شهر باید در این راستا پاسخگو باشد.

شفیعی اظهار داشت: بر اساس قانون بودجه شهرداری باید اسفندماه ابلاغ شود و عملیات‌های اجرایی باید از ۱۵ فروردین‌ماه آغاز شود و تاخیر سه ماه ابلاغ بودجه مشکلات زیادی را ایجاد کرده و نباید به راحتی از کنار آن گذشت،  البته همه توان‌ها در شهرداری با انجام کارهای چند شیفته برای جبران ابلاغ بودجه ناقص به کار گرفته شده است.

وی در خصوص طرح ۵۵ متری (بزرگراه سردار شهید قاسم سلیمانی) نیز گفت: طول این طرح حدود ۶ و ۲ دهم کیلومتر با عرض پوسته ۵۵ متر است که بر اساس طرح تفضیلی مصوب حدفاصل شهرک خودرو در کمربندی شمالی و موازات ریل راه‌آهن سراسری است و عبور از مجاورت شهرک شهید بهشتی فاز یک، ۲ و سه، کوی صنعتی و گذر از زیرپل شهید کاوه نبیری (علم الهدی) به میدان راه‌آهن منتهی می‌شود.

شهردار اراک اضافه کرد: در اجرای این طرح حتی یک درخت هم قطع نمی‌شود و اجرای آن نقش موثری در کاهش زمان سفر، آلودگی هوا و مصرف سوخت دارد و مقرر شده بود شهرداری اراک تمام اعتبار طرح را از طریق امانی و به کارگیری ماشین‌آلات سازمان عمرانی و بازآفرینی شهرداری و به کارگیری نیروهای داخلی خود تامین کند اما به دلیل سنگ‌اندازی و مخالفت‌های بدون دلیل شورای شهر، اجرای آن متوقف شده است.

شفیعی اظهار داشت: شهرداری تاکنون در راستای این طرح ۵۰۰ کامیون نخاله‌ای که در طول سال‌های گذشته انباشت شده بود، جمع آوری و پاکسازی کرده و هیچ اصراری به اجرای این طرح ندارد اما نباید مخالفت‌ها با قصد و بدون نظر علمی باشد.

وی  افزود: یکی از مطالبات مهم مردم اراک از سال‌های گذشته،   ساماندهی دره گردو برای ایجاد یک تفرجگاه مطلوب است که این مهم در دستور کار ویژه قرار دارد و ۳۰۰ میلیارد ریال برای آن اعتبار از سوی شهرداری و استانداری در نظر گرفته شده است.

شهردار اراک  ادامه داد: «پروژه اداری، تجاری و پارکینگ آفتاب اراک» یکی دیگر از طرح‌هایی است که از سال‌های گذشته در مرکز شهر بلاتکلیف مانده بود اما دوباره فعال شده و همه تلاش‌ها به کار گرفته شده تا پایان دوره شورای پنجم افتتاح و به بهره‌برداری رسد.

شفیعی تصریح کرد: آسانسور و پله برقی‌های این پروژه خریداری شده، نمای آن تایید و مصالح مورد نیاز نیز خریداری شده اما سقف این مکان به دلیل مدت زمان طولانی دچار آسیب شده و باید اصلاح شود و اسکلت این طرح نیز بر اساس ضد حریق طراحی شده و در دست اقدام است.

وی گفت: اعتبار این طرح ۸۲۵ میلیارد ریال است که فراخوان مناقصه آن انجام و جهاد نصر برنده این مناقصه شده و قرار است این مبلغ از داخل پروژه و با واگذاری واحدهای تجاری به پیمانکار تامین شود.

شهردار اراک اضافه کرد: بازسازی پارک‌ها، وسایل بازی، پیاده راه‌های مرکز شهر نیز به عنوان دیگر مطالبه مهم مردم در دستور کار است و با جدیت دنبال می‌شود.

شفیعی عنوان کرد: پل خیبر مانعی برای زیبایی بازار تاریخی اراک است و به واقع تاثیری در ترافیک مرکز شهر ندارد و جمع‌آوری آن تا پایان سال جاری در دستور کار است،  ۲ پل عابر پیاده از سر بازار نیز جمع‌آوری می‌شود و مکانی با آرامش برای پیاده رو در این منطقه ایجاد خواهد شد و تردد خودور به حدی سخت می شود که رانندگان خود ترجیح دهند از این مسیر عبور نکنند.

وی گفت: اراک پارسال جزو هفت شهر یادگیرنده کشور بود و در راستای این مهم بحث طرح تفکیک زباله از مبدا توسط شرکت پاکزی در یکی از محله ها اجرا شد و از روز گذشته (یکشنبه) بحث اجرای این طرح در تمام مناطق شهری ابلاغ و آغاز شده است.

شهردار اراک ادامه داد: اجرای شهر دوستدار کودک نیز باید بر اساس قوانین در منطقه فراهم  شود و تمام وسایل و امکانات بازی کودکان بر اساس چوب و ریسمان باشد و فلزات و پلاستیکها جمع‌آوری شود که تا رسیدن به نقطه فاصله زیاد است.

شفیعی یادآور شد: ۱۵ هزار تن آسفالت در سال ۹۷ و ۸۳ هزار تن آسفالت در سال ۹۸ در اراک تهیه و پخش شده است و امسال در راستای نهضت آسفالت، ۲۰۰ هزار تن هدفگذاری شده است.

وی تصریح کرد: دو سوم پیام‌های مردم کلانشهر اراک با مرکز انتقادات و پیشنهادات شهرداری اراک از طریق شماره ۱۳۷، مربوط به آسفالت است و این مهم دنبال می‌شود.

شهردار اراک گفت: سال ۹۸ حدود پنج هزار میلیارد ریال بودجه شهرداری اراک بود که ۱۰۰ درصد آن محقق شد و در این سال سه هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال بدهی شهرداری نیز پرداخت شد و هم‌اکنون هیچ حقوق معوقی در شهرداری وجود ندارد.

کلانشهر اراک مرکز استان مرکزی است و در این شهر بیش از ۶۲۰ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کنند.