تهران -- ایرنا - با گذشت حدود دو سال از انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل، دادگاه عالی انتخابات این کشور از آغاز تحقیقات بر پرونده تخلفات احتمالی «ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری راستگرا در سوءاستفاده از ابزارهای رسانه ای پیش از انتخابات سال 2018 خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری پرنسا لاتینا، «گیرمو بولوس» و «مارینا سیلوا» رقبای انتخاباتی پیشین برزیل، «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری کنونی این کشور و همچنین هامیلتون مائورو، معاون وی را به دلیل حمایت از گروه مجازی موسوم به «زنان متحد» برای سازماندهی حملات سایبری و انتشار محتوای توهین آمیز علیه مخالفان مورد اتهام قرار دادند.

این شکایات در آن زمان علاوه بر اعلام عدم صلاحیت هر دو برای سوءاستفاده در انتخابات، لغو سوابق نامزدی آن دو را نیز خواستار شده بودند. علاوه بر این دو شکایت، چهار دادخواست دیگر درباره نقض قانون در قرار دادن بیلبوردهای تبلیغاتی بیش از حدود تعیین­ شده و سوء استفاده از رسانه های ارتباطی و سرویس­‌های پیام­رسان جمعی همچون واتس­‌آپ بوده است.

ژائیر بولسونارو، نامزد راست افراطی،  براساس آخرین نظرسنجی در جریان دور دوم انتخابات اکتبر ۲۰۱۸ (آبان ۱۳۹۷) در برابر رقیب چپگرای خود فرناندو حداد، برنده رقابت‌های انتخاباتی و رئیس جمهور برزیل شد.

بولسونارو از زمان حضور در سمت ریاست جمهوری برزیل سیاست های داخلی افراطی را در پیش گرفت. سیاست­ خارجی وی نیز متاثر از سیاست­های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بود.

میزان نارضایتی ها از سیاست های «ژائیر بولسونارو»  رئیس جمهوری معروف به «ترامپِ برزیل»  در حوزه های اقتصادی و زیست محیطی شرایط این کشور را دستخوش ناآرامی­های بسیار کرد. رویکرد افراطی بولسونارو، ادامه موج خشونت ها، نارضایتی از عملکرد وی در مهار آتش­سوزی جنگل‌های آمازون، ... همگی می توانند به چالش های جدی برای دولت برازیلیا در آینده تبدیل شوند.

همچنین بسیاری، ترامپ آمریکای جنوبی را به خاطر برخورد با موضوع کرونا زیر انتقاد شدید قرار می‌دهند.

کارشناسان معتقدند دولت برزیل از ابتدا استراتژی مناسبی را برای مقابله با کرونا در پیش نگرفت و همین مساله اوضاع را رو به وخامت برد؛ همزمان با تداوم شمار مبتلایان به کرونا در برزیل، نگرانی‌ها نسبت به وخامت اوضاع در این کشور افزایش یافته است؛ به رغم اتخاذ تدابیر مختلف برای مهار کرونا در برزیل، دولت این کشور نتوانسته عملکرد موثری در این زمینه داشته باشد و بیشتر کارشناسان و برخی مقامات از جمله شهرداران در برزیل، سوءمدیریت بولسونارو را یکی از عوامل اصلی گسترش شدید کرونا در برزیل می‌دانند

صدها نفر از مردم برزیل در راستای تقویت دموکراسی و همچنین علیه تبعیض‌نژادی و سیاست‌های ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری این کشور تظاهرات کردند.

براساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت برزیل، این کشور از لحاظ آمار مبتلایان به کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از آن است پس از ایالات متحده آمریکا در جایگاه دوم قرار دارد.