افزایش نگرانی‌ها در برزیل در پی کرونایی شدن «بولسونارو»

تهران - ایرنا - همزمان با انتشار خبر ابتلای قطعی «ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری برزیل به بیماری کووید-۱۹، موجی از نگرانی‌ها میان شهروندان این کشور آمریکای لاتین که از آغاز گسترش پاندمی کرونا شاهد ثبت بیش از یک میلیون و ۷۱۶ هزار مورد ابتلا و افزون بر ۶۸ هزار مورد فوتی بوده‌اند، به راه افتاده است.

به گزارش پنج شنبه خبرگزاری افه، در حالی که پیدایش هفت ماهه ویروس کرونا محور نظام مدیریتی کشورهای جهان را حول مدار خود قرار داده وتلاش دولت‌ها را بر پیشگیری، کنترل و مهار این بیماری متمرکز ساخته است، اقدامات ناقض دستور العمل‌های بهداشتی از سوی بولسونارو به عنوان بالاترین مقام این کشور به بحرانی مضاعف تشکیل شده است؛ تاکید بولسونارو بر عقاید نادرست و واکنش نامناسب او به شیوع کرونا در این کشور تا جایی ادامه یافت که جواب مثبت آزمایش این رئیس جمهوری تیر خلاصی بر نگرانی‌های شهروندان این کشور شد.

بولسوناروی ۶۵ ساله که از آغاز شیوع بیماری همه‌گیر در این کشور پهناور آمریکای لاتین، در تلاش بود تا با بی اهمیت جلوه دادن و نادیده انگاشتن ابعاد پیچیده آن، این بیماری را هم‌پای «سرماخوردگی ساده» بنامد، اکنون با موجی از خشم و انتقادها روبروشده است؛ با تایید ابتلای این رئیس جمهوری، نگرانی‌ بسیاری از مقامات دولتی، سیاسی و اقتصادی و افرادی که اخیرا با او دیدار داشته‌اند نیز از امکان ابتلا به کرونا تشدید شده است.

«انجمن رسانه‌های برزیل» (ABI) با انتشار بیانیه ای از تنظیم دادخواستی علیه بولسونارو به دادگاه عالی این کشور خبر داد؛ این انجمن دلیل از اقامه این دعوی را عدم توجه بولسونارو به رعایت فاصله گذاری اجتماعی با خبرنگاران و اقدام او به برداشتن ماسک در مصاحبه مطبوعاتی روز سه‌شنبه همزمان با اعلام خبر ابتلایش به کووید-۱۹ اعلام کرد؛ بر اساس اطلاعیه انجمن رسانه برزیل، اقدام بولسونارو به دلیل به خطر انداختن جان روزنامه نگاران، به منزله ارتکاب جرم است.

«پائولو خرونیمو سوزا» رئیس این انجمن همچنین گفت: کشور بدون نشان دادن کوچکترین واکنش، تاب تماشای رفتارهای ادامه داری که بیش از عدم مسئولیت پذیری به منزله جرمی آشکار علیه سلامت عمومی است را ندارد.   

پافشاری‌های بولسونارو بر تصمیم گیری‌های نادرست خود در مدیریت فاجعه بار شیوع کرونا و اختلاف نظرها که موجب استعفای دو وزیر بهداشت در کمتر از یک ماه شد، تا جایی پیش رفته است که نه تنها در چالشی‌ترین بحران بهداشتی حاضر در کشور، صندلی ریاست وزارت بهداشت خالی مانده است بلکه با گذشت چند روز از ابتلای قطعی این رئیس‌جمهوری به کرونا، بولسونارو به تاثیر مثبت درمان خودسرانه خود با استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین پرداخت و گفت: به همه کسانی که علیه هیدروکسی کلروکین بودند با تاسف باید بگویم که حال من خوب است. بر اساس مطالعات انجام شده تاثیر این دارو به عنوان درمان قطعی بیماری کووید-۱۹ در هاله ای از ابهام است و نتایج مثبت آن تا کنون ثابت نشده است.

وزارت بهداشت این کشور از ۲۶ اردیبهشت ماه با استعفای «نلسون تیچ» (وزیر بهداشت) که به خاطر اختلاف با رئیس‌جمهوری این کشور از سمت خود کناره‌گیری کرد، بدون وزیر اداره می‌شود.

دامنه بی تفاوتی‌های بولسونارو تا جایی به اطرافیان او نیز سرایت کرده است که شرکت فیسبوک نیز دیروز (چهارشنبه) نسبت به حذف حساب‌های کاربری و صفحه‌های مشاوران بولسونارو و دو فرزندش به دلیل انتشار اخبار جعلی پیرامون مساله شیوع کرونا اقدام کرد.

شیوع ویروس کرونا و تمام ناشناخته‌هایش در حالی آمریکا و برزیل را در جایگاه دو کشور نخست درگیر به این بیماری قرار داده است که اهمیت اعمال اقدامات پیشگیرانه، رعایت دستورالعمل‌های ساده بهداشتی، اتخاذ تدابیر سختگیرانه و پاسخگویی سریعتر به این بحران را بیش از پیش برای همگان برملا می‌سازد؛ به بیان دقیق تر در نقطه مقابل عمل به توصیه‌های بهداشتی مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی و همچنین تجربه محدود به دست‌آمده دولت‌ها در کنترل این بیماری در طول این هفت ماه، با سهل انگاری‌ها و کم اهمیت جلوه دادن‌های این دو رهبر قاره آمریکا، شرایط این دو کشور را رو به وخامت برده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha