تهران-ایرنا- طرح جنجالی الحاق کرانه باختری رود اردن که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود، بدنبال اجرایی کردن آن از روز چهارشنبه (۱۱ تیرماه) است، با موج شدید مخالفت‌ها و محکومیت‌های جهانی و داخل فلسطین به تأخیر افتاد.

به گزارش ایرنا، این طرح درحالی نتوانست در تاریخ مقرر خود اجرا شود که پیش از این بسیاری از تحلیلگران انتظار چنین رویدادی را داشتند.

در همین ارتباط به دنبال فشار جامعه جهانی و اختلاف‌های داخلی در موضوع الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی فلسطین، «گابی اشکنازی» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، نیز اجرای این طرح در تاریخ مقرر را بعید دانست.

این طرح همچنان با موج شدید انتقادها در داخل فلسطین و در محافل بین‌المللی روبروست، در همین ارتباط سازمان عفو بین‌الملل طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی را غیرقانونی و نقض قوانین بین‌المللی دانست و خواستار توقف آن شد.

**اتحادیه اروپا

"جوزب بورل" مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی که در نشریه "جروزالم پست" رژیم صهیونیستی منتشر کرد، افزود که الحاق کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی، به معنای پایان راه‌حل دو دولت است.

وی همچنین تاکید کرد: اعضای اتحادیه اروپا بر این باور هستند که الحاق نقض قوانین بین‌الملل است.

** آلمان

دولت برلین اعلام کرد که اروپا الحاق کرانه باختری را به‌رسمیت نمی‌شناسد.

«سوزان وازوم راینر» سفیر آلمان در سرزمین‌های اشغالی روز چهارشنبه گفت، طرح برنامه‌ریزی‌شده رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری بر مناسبات تل‌آویو و اتحادیه اروپا تاثیر منفی خواهد گذاشت.

**فرانسه

«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه نیز چهارشنبه شب به طرح الحاق کرانه باختری واکنش نشان داد و افزود که این طرح نقض قوانین بین المللی است و تبعاتی به همراه خواهد داشت.

لودریان تصریح کرد الحاق سرزمین‌های فلسطین به هراندازه راه‌های حل و فصل اختلافات را به طور جدی زیر سوال خواهد برد.

**هلند

پارلمان هلند با اکثریت آرا پیش‌نویس طرح ارائه شده در رابطه با غیرقانونی دانستن الحاق اراضی کرانه باختری به رژیم صهیونیستی را تصویب کرد.

مجلس هلند با تصویب این طرح از دولت  این کشور و اتحادیه اروپا خواست در صورت الحاق اراضی فلسطینی، مجازات‌هایی را برای رژیم صهیونیستی اعمال کنند.

**مالزی

"ماهاتیر محمد" نخست وزیر پیشین مالزی در خصوص طرح الحاق کرانه باختری اعلام کرد که کشورش عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را نمی‌پذیرد و اعلام قدس به عنوان پایتخت فلسطین اشغالی را اقدامی غیرقانونی می‌داند.

در همین ارتباط رهبران گروه‌های مختلف فلسطینی نیز در مراسم مختلف ضمن محکوم کردن این طرح، امادگی خود را برای استفاده از هر روشی برای مقابله با این طرح اعلام کردند.

در همین ارتباط، عبداللطیف القانوع عضو ارشد حماس در این باره گفت که تحرکات مردمی گسترده امروز (روز چهارشنبه) در نوار غزه در مخالفت با طرح الحاق کرانه باختری و خشم گسترده فلسطینیان بیانگر وحدت ملت علیه این طرح و اصرار برای ناکام گذاشتن آن است.

وی تصریح کرد که تمام گزینه‌ها برای مقابله با طرح اشغالگرانه صهیونیست مطرح است.

** موسی دودین عضو دفتر سیاسی حماس:

این مقام ارشد حماس با بیان این که واکنش ما به طرح الحاق کرانه باختری، پایبندی به سراسر فلسطین از رود اردن تا دریای مدیترانه است، افزود:باید دست مقاومت برای مقابله با رژیم اشغالگر کاملا باز گذاشته شود.

**احمد مدلل از رهبران جهاد اسلامی:

این مقام ارشد جهاد اسلامی با اشاره به این که "ملت فلسطین برای مقابله با طرح الحاق اراضی فلسطینی انتفاضه‌ای ادامه‌دار را به راه انداخته است"، تأکید کرد: نباید اجازه داد چنین طرح جنایتکارانه‌ای اجرا شود.

**فوزی برهوم از رهبران حماس

این عضو حماس با اشاره به این که "مردم و مقاومت فلسطین برای مقابله با این طرح دست به دست هم داده‌اند" تصریح کرد:پیام ما به رژیم صهیونیستی این است که این توطئه راه به جایی نخواهد برد و اشغالگری در این سرزمین رو به نابودی است.

وی همچنین خواستار تحرک و خیزش فوری ملت فلسطین در کرانه باختری برای مقابله با این طرح شد.

**ماهر مزهر از رهبران جبهه خلق فلسطین

مزهر با بیان این که "مردم فلسطین امروز یکپارچه و متحدانه در مقابل این طرح ایستاده‌اند" خاطر نشان ساخت: معاهده اسلو باید نابود شود و همه علیه رژیم اشغالگر متحد شوند.

وی با تأکید بر این که "حرف آخر را ملت فلسطین خواهد زد، اعلام کرد:خیل عظیم تظاهرات کنندگان در غزه بیانگر مخالفت قاطع این ملت با طرح الحاق است.

**احمد مجدلانی رییس جبهه مبارزات مردمی فلسطین

مجدلانی با بیان این که " اگر طرح الحاق کرانه باختری امروز (روز چهارشنبه) اجرا نشود، این دستاوردی بزرگ برای ملت فلسطین و نتیجه تلاش‌های رهبران فلسطینی است" تصریح کرد: این مسأله می‌تواند به اهرم فشاری بر جهانیان جهت مقابله با توسعه‌طلبی‌های دشمن تبدیل شود.

**سخنگوی جنبش حماس

"حازم قاسم" سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز شامگاه چهارشنبه گفت: تنها راه عقب‌نشینی صهیونیست‌ها، مقاومت است.

قاسم با بیان این که دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو ساده‌ترین قوانین بین‌المللی را نقض می‌کنند، افزود: ما امروز شاهد منزوی شدن موضع آمریکا [در حمایت از صهیونیست‌ها] در جامعه جهانی هستیم.

 **داوود شهاب عضو ارشد جنبش جهاد اسلامی

شهاب در گفت و گو با شبکه خبری "المسیره" گفت که مقاومت و خشم مردم فلسطین همچنان ادامه دارد، تفاوتی ندارد که طرح الحاق صورت گیرد یا آن متوقف شود.

وی افزود: حق مقاومت است که با اشکال و روش‌های مختلف با طرح الحاق کرانه باختری مقابله کند.

این مقام ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین با بیان اینکه وظیفه ما به عنوان گروه‌های مستقر در نوار غزه آن است که حامی مردم خود در کرانه باختری باشیم، افزود: هرگاه ضرورت ایجاب کند، آماده هستیم برای حمایت از آنان به راه‌حل نظامی متوسل شویم.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ۲۸ ژانویه ۲۰۲۰ (۸ بهمن ۹۸) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خبری با نتانیاهو در کاخ سفید از طرح ننگین "معامله قرن" رونمایی کرد.

نتانیاهو ۱۷ مه ۲۰۲۰ (۲۸ اردیهبشت ماه) در کنست رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود:دیگر زمان الحاق شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری به خاک اسرائیل فرا رسیده است.

سرانجام نخست وزیر رژیم صهیونیستی یک هفته پس از این سخنرانی اعلام کرد که الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری یکم ژوئیه انجام می‌شود و تغییری در این برنامه ایجاد نخواهد شد.