قدرت حبیبزاده روز چهارشنبه در جلسه پدافند غیرعامل مهاباد افزود: راهاندازی سیستم پایش آنلاین کیفیت آب برای سدهایی که علاوه بر مصارف کشاورزی تامین کننده آب شرب شهری نیز هستند، ضروری بوده تا به صورت آنلاین وضعیت و سالم بودن آب به وزارت نیرو گزارش شود.
وی ادامه داد: هزینه هر سیستم پایش آنلاین بیش از ۳۰ میلیارد ریال برآورد شده که با توافق استانداری و مکاتباتی که با وزارت نیرو انجام شده، مجهز کردن این سدها در دستور کار قرار گرفته و سد مهاباد نیز جزو یکی از این سدهاست.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانغربی بیان کرد: وضعیت بالادست سدهای استان در معرض ورود انواع بیماری و اتفاقات ناگوار قرار دارد که به حال خود رها شده و هر لحظه امکان آلوده شدن آب و سرایت آلودگی در داخل شهر وجود دارد که نیاز است برای ایمنسازی و حصارکشی آن اقدامهای لازم انجام شود.
حبیبزاده با اشاره به موقعیت کشورمان و شرایط کنونی منطقه، رعایت اصول پدافند غیرعامل را مهمترین راه پیشگیری و مقابله با تهدیدات عنوان کرد و افزود: حفظ آمادگی و تابآوری در شرایط بحرانی یکی از عوامل برون رفت از این شرایط است.
فرماندار مهاباد نیز در این جلسه بر ضرورت فنسکشی اطراف سد مهاباد تاکید کرد و گفت: سد این شهرستان هماکنون آب ۱۸۰ هزار نفر را تامین میکند و در آینده نزدیک با اتصال ۱۴۲ روستا به شبکه آب شرب از محل این سد، ایجاد حصار امنیت، فنسکشی اطراف و کنترل سلامت آب امری حیاتی است.
ایرج شجاعی بر لزوم توجه بیشتر مسوولان شهرستان به پدافند غیرعامل تاکید کرد و افزود: اجرای این نوع پدافند در راستای کاهش آسیبپذیری جامعه است.
وی بیان کرد: در راستای مقابله با حوادث غیرمترقبه و احتمال قطعی برق سال گذشته ۶۲ نانوایی در سد شهرستان با اهدای تسهیلات کمبهره به موتور برق تجهیز شدند تا در شرایط بحرانی نیز تامین نان شهروندان که جزو کالاهای اساسی است، به تاخبر نیفتد.
در ادامه این جلسه هر یک از مسوولان دستگاههای اجرایی به اقدامات پدافند غیرعامل و ارائه پیشنهادهایی در حوزه کاری خود پرداختند.
حفظ و حراست از اموال مردم و دولت در زمان های غیر از جنگ و مقابله با تهدیدات مختلف یکی دیگر از تعاریف معمول برای پدافند غیرعامل است.
سازمان پدافند غیرعامل در سال ۱۳۸۲ با فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شد.