پکن- ایرنا- همانطور که از سال ها قبل پیش بینی می شد دریای جنوبی که ارزش تجارت آن به ۵ هزار میلیارد دلار می رسد به اصلی ترین کانون منازعه میان چین و آمریکا به عنوان دو قدرت بزرگ اقتصادی دنیا تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا دو کشور که در حال تقویت قدرت نظامی خود در منطقه هستند همزمان رزمایش هایی برگزار کرده و اخطارهایی به یکدیگر داده اند به طوری که وضعیت در این پهنه آبی هر روز بحرانی تر می شود.

از سوی دیگر چین با اعزام جنگنده های بیشتری به جزایر وودی در مجمع الجزایر پاراسل در دریای جنوبی سعی دارد به آمریکا هشدار دارد که نباید در حیاط خلوت چین به دنبال قدرت نمایی و زورآزمایی باشد زیرا چین برای حراست از حق حاکمیت خود یک گام عقب نشینی نخواهد کرد.

رادیو ملی چین گزارش کرده است نیروی هوایی ارتش چین در روزهای اخیر در دریای جنوبی رزمایش جنگی برگزار کرده و حدود سه هزار فروند موشک در این تمرینات شلیک شده است.

همزمان هواپیماهای بیشتری از سوی نیروی هوایی چین به این منطقه اعزام شده است تصاویر پخش شده در تلویزیون مرکزی چین نشان می دهد بمب افکن ها و هواپیماهای جنگی جت ۱۱ در منطقه مانور می کنند.  

دریای جنوبی یک مسیر بسیار مهم تجاری محسوب می شود که یک سوم از کل تجارت کشتیرانی دنیا را در بر می گیرد و کشورها و مناطقی نظیر ویتنام، تایوان، مالزی، فیلیپین، برونئی و تایوان هم بر بخش هایی از آن به عنوان مایملک خود چشم دوخته اند.

«سونگ جونگ پینگ» تحلیلگر نظامی چین می گوید: اعزام جنگنده ها و برگزاری رزمایش ها، پیامی از سوی چین برای نیروی دریایی آمریکا است که گشت زنی ها را در دریای جنوبی چین افزایش داده است.

چین از هواپیماهای مختلف جی ۱۶ که به مراتب قوی تر و تواناتر از بسیاری از جنگنده ها است در کنار هواپیماهای جی اچ ۷ برای رزمایش ها بهره می گیرد «سونگ» بر این باور است که در تمرینات آینده جنگنده های بیشتری راهی منطقه خواهد شد.

همزمان شرایط نشان می دهد چین سعی دارد تمرینات و رزمایش های بیشتری را در این منطقه به عنوان برنامه رزمی مقرر برگزار کند همین موضوع می تواند خطر رویارویی نظامی این کشور با آمریکا را افزایش دهد آمریکا هم در ماه های اخیر ناوهای هواپیمابر و ناوشکن های بیشتری به منطقه اعزام کرده است.

«جو چن مینگ» از موسسه علوم و فنون نظامی چین بر این اعتقاد است که تمرینات رزمی این کشور و برگزاری رزمایش های بیشتر توان جنگیدن ارتش چین را بالا می برد.

به گفته وی، کلید آمادگی بیشتر برای ارتش چین این است که تمرینات نظامی نیروهای مسلح افزایش یابد.

با افزون شدن بر تنش ها میان دو کشور، وزیر دفاع آمریکا برای سفر به چین ابراز تمایل کرده و گفته است که شاید این سفر تا پایان سال جاری میلادی انجام شود اما همزمان چین را به آنچه رفتار بد در دریای جنوبی خوانده محکوم کرده است.

آمریکا سال ها است که چین را متهم می کند که با ساخت و سازهای نظامی و ایجاد جزایر مصنوعی در دریای جنوبی، دریانوردی آزاد را در دریای جنوبی به خطر انداخته است وزیر دفاع آمریکا می گوید: «ما به عنوان نیروی بازدارنده جلوی چین می ایستیم».

او تاکید می کند چین حق ندارد دریای جنوبی را به منطقه انحصاری خود تبدیل کند و از آن یک امپراتوری دریایی بسازد در شش ماه گذشته به باور او چین اقدامات بسیار بدی در این منطقه انجام داده است.  

در همین حال سفر وی با این هدف صورت می گیرد که طرفین بتوانند سامانه های ارتباطی برای مقابله با بحران هایی نظیر دریای جنوبی ایجاد کنند اما «لیو جی پین» از دانشگاه خلق پکن تصریح می کند که آمریکا در ماه های اخیر تلاش زیادی برای مواج کردن آبهای دریای جنوبی انجام داده است با این هدف که چین را در مقابل دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی قرار دهد و باعث منازعه میان چین و این کشورها در دریای جنوبی شود و به اصطلاح از آب گل آلود ماهی بگیرد.