به گزارش ایرنا اول اوت /۱۰ مرداد/ هر سال مصادف با روز ارتش در چین است اما آنچه بیشتر در این روزها اهمیت پیدا می کند، وضعیت ساختاری و ترکیبی نیروهای مسلح چین است که حالا در بسیاری از جبهه ها از جمله در دریاهای شرقی، جنوبی و تنگه تایوان با آمریکا دچار منازعات فزاینده شده است.
از این موضوع که گذر کنیم بودجه ارتش چین هم جای توجه دارد برای پنج سال متوالی است ارتش این کشور که تلاش می کند بودجه خود را به شکلی متعادل و به نسبت با تهدیدها و ساختارها و مدرن سازی افزایش دهد، رشد تک رقمی داشته است در سال ۲۰۲۰ میلادی نیز رشد ۶.۶ درصدی داشت و رقم آن به ۱۷۹ میلیارد دلار رسید.
یکی از اصلی ترین برنامه های ارتش چین پیشبرد وحدت بین نیروهای مسلح و مردم و غیرنظامیان است برای همین یکی از مهمترین سالگردها در چین روز ارتش و نیروهای مسلح است مردم چین توجه زیادی به این روز دارند رهبران چین هم در این روز بر نوسازی و قوی تر شدن ارتش در میدان های عملیاتی تاکید می کنند امسال نیز «شی جین پینگ» رییس جمهوری و فرمانده کل قوای چین بر همین موضوع و پیشبرد نوسازی ارتش و تقویت آن در زمینه های عملیاتی تاکید کرد.
از سال ۲۰۱۷ میلادی تحت دستور فرمانده کل قوا چین، برنامه وحدت نیروهای مسلح و غیرنظامیان در دستور کار قرار گرفته و موضوعاتی چون نوآوری، علوم و فنون بیشتر برای ارتش چین اهمیت پیدا کرده است و ابداع، بکارگیری روش های نوین نظامی، عملیاتی و فنی از زمره دستور کارهای مهم ارتش چین است.
شی جین پینگ رییس جمهوری چین امسال بار دیگر بر نوسازی دفاع ملی و نیروهای مسلح تاکید کرد و گفت: توسعه، امنیت، تضمین پیشرفت و تلاش برای ایجاد یک ارتش قوی همگی مسایل مرتبط با یکدیگر و زنجیره ای ناگسستنی هستند و تجدید ساختارها برای قویتر شدن و نوتر شدن ارتش باید در دستور کار باشد.
او افزود : چین به یک نیروی دفاعی ملی و مسلح بسیار قوی نیاز دارد و همواره در همین راستا به جلو حرکت کرده است ماموریت امروز ما نیز همین است تا اینکه روزی فرا برسد که ارتش چین در زمره یک نیروی مسلح با کلاس جهانی قرار گیرد.
ارتش آزادیبخش خلق چین همچنین بارها اعلام کرده است که نیروهای مسلح این کشور برای نبرد با شیاطین و نیروهای خصم آماده هستند و افزوده است که نیروهای نظامی این کشور از هیچ قدرتی هراس ندارند و با پشتوانه قوی تسلیحاتی آماده هر نبردی هستند.
ارتش چین که پیشتر گفته بود جنگ با آمریکا واقعی تر از هر زمانی به نظر می رسد، امروز تاکید می کند هیچ قدرتی نمی تواند چین را مرعوب کند ارتش افزوده است که نظامیان چین جنگ طلب نیستد و این کشور نمی خواهد وارد نبرد شود اما اگر کسی بر طبل جنگ بکوبد آن زمان نیروهای مسلح تودهنی جدی به آن قدرت خواهند زد.
روزنامه ارتش چین هم در گزارشی آورده است ارتش چین از شیاطین و آنها که می خواهند چین را مرعوب کنند نمی هراسد و برای حراست از حق حاکمیت و امنیت ملی آماده است و ابایی ندارد که شمشیر را روی غلاف ببندد.
این گزارش به حضور چین در جنگ کره به عنوان یک نیروی پیروز و هشدارهای دولت چین به آمریکا در جریان جنگ ویتنام اشاره کرده و آورده است: ما حتی زمانی که در بخش های تسلیحاتی و از لحاظ شمار نیرو از دشمنان ضعیف تر بودیم به شکلی معجزه آسیا پیروز شدیم.
در این گزارش آمده است که امروز ارتش چین قوی تر از هر زمانی ایستاده و با داشتن موشک های بالستیک «دونگ فانگ» آماده پذیرایی از خطر پذیران است و از جنگ نمی ترسد.
«سونگ پینگ» تحلیلگر مسایل نظامی در چین توان ارتش را فزاینده توصیف کرده و آورده است ارتش چین امروز راهبردهای مبتنی بر نوآوری و بر اساس علوم و فنون را دنبال می کند و می کوشد تا در عرصه منطقه ای نیز در صورتی که ایجاب کند، خود را تقویت نماید.
او تاکید کرد با نظرداشت تنش های موجود به نظر می رسد که ارتش چین نیز نیروهای خود را آماده تر از هر زمانی نگه خواهد داشت و اگر لازم باشد از تغییرات و جابجایی های تسلیحاتی برای حراست از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود ابایی نخواهد داشت.
ارتش چین از سال های ۱۹۷۰ میلادی برای چندین بار شمار نیروهای خود را از ۶ میلیون نفر کاهش داده و از آن زمان تاکنون نزدیک به ۴ میلیون نفر از نیروهای مسلح چین کاسته شده است به طوری که اکنون اعضای فعال ارتش چین ۲ میلیون نفر هستند.
نیروهای مسلح چین چندین ساختار و واحد از جمله پیاده نظام، نیروی دریایی، نیروی هوایی، واحدهای موشکی و راکت انداز، واحد حمایتی راهبردی، واحد پشتیبانی لجستیک مشترک و واحد پلیس مسلح را شامل می شوند.
امسال مصادف با نود و سومین سالگرد تاسیس ارتش چین است و پنجمین سالگرد اجرای برنامه اصلاحات در نیروهای مسلح محسوب می شود اصلاحاتی که به دستور رییس جمهوری و فرمانده کل قوا اجرا می شود در سال ۲۰۱۳ میلادی فرماندهی کل قوا بر تعمیق اصلاحات در دفاع ملی تاکید کرد در سال ۲۰۱۵ میلادی به دستور فرمانده کل قوا شمار نیروهای مسلح چین از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۲ میلیون نفر کاهش یافت.
در سال ۲۰۱۵ میلادی همچنین نظام فرماندهی پیاده نظام و واحدهای موشکی و حمایت راهبردی ارتش راه اندازی شد یک سال بعد ادارات مرکزی ارتش در ۱۵ ساختار سازمانی تشکیل شدند و در همین سال ۷ مرکز فرماندهی ارتش در نقاط مختلف کشور به ۵ مرکز کاهش یافت.
سپتامبر سال ۲۰۱۷ بود که چین ۸ هزار نیروی آماده ارتش را برای ماموریت حافظ صلح به سازمان ملل معرفی و برای آن سازمان ثبت کرد. پس از آن شمار اعضای کمیسیون مرکزی نظامی (فرماندهی کل قوا) در چین از ۱۱ نفر به ۷ نفر کاهش یافت.
این کشور یکی از اهداف خود را تقویت نظام سوسیالیستی در چارچوب نیروهای مسلح با ویژگی های چین تا سال ۲۰۲۲ میلادی تعیین کرده است. چین ماه جولای ۲۰۱۹ دهمین کتاب سفید دفاع ملی را از سال ۱۹۹۸ میلادی به این طرف با توضیحاتی در خصوص پیشبرد اصلاحات و مدرن سازی ارتش و وضعیت دفاع ملی و بودجه نظامی منتشر کرد.
نظر شما