۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۰۶
کد خبر: 83181437
T T
۰ نفر

دریای جنوبی حیاط خلوت فشار آمریكا بر چین

۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۰۶
کد خبر: 83181437
دریای جنوبی حیاط خلوت فشار آمریكا بر چین

پكن- ایرنا- آمریكا به شیوه های مختلف بخصوص با كشاندن متحدانش به دریای جنوبی می كوشد چین را در حیاط خلوت خود محاصره كند و از این كشور در كنار جنگ تجاری، امتیازات بیشتری بگیرد نمونه آن برگزاری اخیر رزمایش مشترك با بریتانیا در دریای جنوبی بود.

به گزارش ایرنا راهبرد 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا با روسای جمهوری قبلی این كشور از لحاظ اینكه صریح تر و علنی تر است تفاوت می كند و او از اینكه كشورهای رقیب، نظیر چین را تحت فشار بیشتری قرار دهد، ابایی ندارد.
ترامپ كه از ابتدای روی كار آمدنش راهبردی سرسختانه در قبال چین پیش گرفت و این كشور را مورد حمله تجاری قرار داد و تعرفه های سنگین علیه پكن در نظر گرفت حالا می كوشد تا در دریای جنوبی اتحاد قوی در برابر این كشور تشكیل دهد.
رزمایش هایی كه آمریكا بابریتانیا، ژاپن، استرالیا و دیگر كشورهای غربی در منطقه برگزار كرده است و حضور ناوها، تجهیزات نظامی، جنگنده ها و هواپیماهای شناسایی پیشرفته آمریكا نشان می دهد كه این كشور به هیچ وجه قصد ندارد دریای جنوبی را ترك كند.
آمریكا البته بهانه های زیادی هم دارد این كشور از سوی برخی كشورهای آسیای جنوب شرقی برای حضور در منطقه حمایت می شود و از سوی دیگر می گوید باید از كشتیرانی آزاد در دریای جنوبی حراست كرد و همچنین نفوذ فزاینده نظامی چین در این منطقه و درگیری هایش با كشورهایی نظیر ویتنام و فیلیپین را بهانه خوبی برای این حضور قرار داده است.
در همین راستا بود كه برای اولین بار ناوهای آمریكا و انگلیس در ماه جاری میلادی در دریای جنوبی رزمایش برگزار كردند طبیعی بود كه آنها هدفی جز افزودن بر فشارها علیه چین ندارند.
شاید برای همین بود كه 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین روز سه شنبه این هفته در حضور مقام های ارشد سراسر كشور هشدار داد توفان های بزرگتری در راه است و كشور باید از ثبات خود حراست كند و همه باید سطح هوشیاری خود را ارتقا دهند.
'جانگ مینگ لیان' كارشناس دانشگاه 'جی نن' در شرق چین اظهار كرد اگرچه آمریكا و انگلیس می گویند رزمایش آنها در دریای جنوبی، علیه كشور ثالثی نیست اما اصلا این اظهار نظرها قابل قبول نیست این دو كشور با انجام تمرینات بزرگ نظامی خود در دریای جنوبی بین روزهای 11 تا 16 ژانویه، پیام روشنی به چین داده اند كه فشارها علیه پكن كاهش نخواهد یافت.
او گفت این دو كشور در واقع با برگزاری رزمایش در دریای جنوبی نشان دادند كه با حضور چین در این منطقه مخالفند و با قدرت نظامی اعتراض خود را ابراز كرده اند.
این كارشناس چینی بر این باور است كه پكن به اعتراضات خود علیه این دو كشور ادامه خواهد داد و نمی تواند این تحركات خطرناك رزمی آنها را در منطقه خود نادیده بگیرد.
'شو لی پینگ' كارشناس آكادمی علوم اجتماعی چین هم می گوید چین در روزهای آینده مواضع خود را با صراحت بیشتری علیه این دو كشور و حضور آنها در دریای جنوبی و این رزمایش اعلام خواهد كرد.
وی افزود البته این دو كشور به طور مستقیم چین را هدف قرار نداده اند اما آنها می خواهند قابلیت های رزمی و نظامی خود را به پكن نشان دهند.
این كارشناسان می گویند آمریكا و چین فقط در زمینه تجاری درگیر نیستند بلكه موضوع دریای جنوبی و تایوان هم آنها را رودر روی یكدیگر قرار داده است و این شرایط را حساستر می كند.
آمریكا بخصوص پس از آنكه در سال 2018 چندین بار ناوهایش پس از ورود به منطقه تحت مالكیت چین در جزایر دریای جنوبی از سوی ناوهای چین مورد تعقیب قرار گرفتند، تصمیم گرفت فشارهای بیشتری بر چین وارد كند و برای اینكه بتواند این فشارها را مضاعف نماید متحدان دیگر را نیز به این عرصه دعوت كرد و در تازه ترین مورد هم رزمایش بی سابقه ای با انگلستان برگزار كرده است.
كشورهای استرالیا و فرانسه هم می گویند در سال گذشته میلادی ناوها، كشتی ها و هواپیماهای آنها در مقاطع مختلف از سوی چین مورد تعقیب قرار گرفته اند.
سال 2018 سال رزمایش های مكرر آمریكا و متحدانش در دریای جنوبی بود و سال 2019 میلادی را این كشور با یك تمرینات نظامی بزرگ با انگلستان شروع كرده است و این پیامی آشكار برای چین است مبنی بر اینكه واشنگتن و كشورهای متحد دیگر می خواهند حضور خود را در این منطقه نهادینه كنند و از این پس روزهای پر تنشی در دریای جنوبی در انتظار پكن خواهد بود.
آساق**231**1904**