محمدعلی شجاعی، چهارشنبه در دیدار با رئیس دانشگاه پیام نور کشور، با اشاره به اهمیت آموزش در توسعه هر منطقه، اظهار داشت: این خلاء آموزشی در استان، سبب هجرت نیروهای جوان از منطقه برای تحصیل در دیگر مناطق کشور شده و همین امر توسعه خراسان شمالی را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: این در حالی است که دانش آموختگان دانشگاهی باید ارتباط خود را با استان محل تحصیل حفظ کنند و بر این اساس درخواست داریم رشته های متعدد کارشناسی ارشد در مراکز دانشگاهی استان راه اندازی شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی تاکید کرد: با توجه به پیشران های اقتصادی استان باید رشته های دانشگاهی همسو با آن تعریف شود.
شجاعی افزود: تعطیلی واحدهای دانشگاهی در بعضی از نقاط به معنای تعطیلی نظام آموزش است و حال آنکه در نقاط کم برخوردار مانند استان خراسان شمالی، نه تنها باید واحد دانشگاهی فعال باشد بلکه باید تبدیل به مرکز رشد و خلاقیت در زمینه هایی شود که منطقه در آن مزیت نسبی دارد.
در این دیدار مقرر شد با هماهنگی ستاد مرکزی دانشگاه پیام نور، برخی رشته های کم کاربرد کارشناسی این دانشگاه در خراسان شمالی حذف و رشته های جدید جایگزین آن شود و تعداد رشته های مقطع کارشناسی ارشد نیز در دانشگاههای این استان افزایش یابد.
بنا به گفته نورالله فیضی، رییس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی، هم اینک این دانشگاه تنها در ۲ رشته کارشناسی ارشد دانشجو تربیت می کند و حال آنکه این رقم در برخی استان های همتراز به ۲۰ رشته نیز می رسد که برای جبران این نقیصه ایجاد ۱۰ رشته کارشناسی ارشد در این استان به شورای گسترش آموزش عالی پیشنهاد شده است.
هم اکنون حدود چهار هزار دانشجو در ۸۰ رشته کارشناسی و ۲ رشته کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور خراسان شمالی تحصیل می کنند.
این دانشگاه تا چند سال پیش افزون بر ۱۴ هزار دانشجو داشت.