سنندج - ایرنا - نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: بخشی زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها فاقد مهارت هستند که این نشان از نقص آموزش‌های مهارتی در حوزه اشتغال است.

به گزارش ایرنا، بهزاد رحیمی عصر پنجشنبه در جلسه شورای مهارت بانه اظهار داشت: آموزش‌های مهارت رسمی در حوزه آموزش و پرورش به عنوان یکی از معیاری توسعه به‌خوبی اجرا نمی‌شود و در این راستا باید از ظرفیت‌های موجود برای مهارت آموزی به خوبی بهرهبرداری شود.

وی اضافه کرد: شهرهای بانه و سقز ظرفیت های خوبی در زمینه مهارت آموزی دارند اما زیرساخت و امکانات مناسب در اختیار مهارت آموزان و کارگاه‌های آموزشی قرار نگرفته و ضروری است به این امر توجه شود.

سند توسعه آموزش‌های مهارتی کردستان تدوین شد

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان گفت: برای اینکه مهارت‌های ارائه شده با نیاز شهرستان‌ها منطبق باشد سند توسعه آموزش های مهارتی با رویکرد محلی و منطقهای استان با افق سه ساله تدوین شده است.

سید جمیل احمدی اظهار داشت: مشاغلی که آموزش مهارتی آن تعریف شده ۷۵ درصد بیشتر از دیگر مشاغل پایداری دارند و مشاغلی که به ارتقاع مهارتی توجه نشده ۲۵ درصد پایداری دارند این تفاوت اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد:همزمان با تدوین سند توسعه مهارتی بحث گردشگری، صنایع دستی و سایر مزیت های شهرستان با مشارکت سایر سازمان ها و شرکای کاری انجام می‌شود و پیشنهاد می‌شود باید بانک اطلاعاتی مهارتی شهرستان تشکیل و اطلاعات بخش‌های مهارتی مشخص شود.

سرپرست فرمانداری بانه نیز گفت: اگر بخواهیم اشتغال پایدار در شهرستان ایجاد شود زمینه و امکانات آموزش های فنی و حرفه‌ای تامین شود تا مهارت‌ها به روز باشد.

اسماعیل رستم پور افزود: در بانه کارگاه‌های تولیدی و خدماتی زیادی فعالیت می‌کنند که نیاز به نیروی آموزش دیده و حرفه‌ای در بسیاری از زمینه‌ها دارد و از جذب نیرو از شهرهای دیگر بی نیاز باشیم.

رییس اداره آموزش فنی و حرفه‌ای بانه نیز گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در این شهرستان بر اساس آماری استان ۴۸ دهم درصد و نرخ بیکاری ۱۲ و ۶ دهم درصد است که ظرفیت های موجود آن از جمله مرز می‌تواند در کاهش نرخ بیکاری در شهرستان نقش مهمی داشته باشد.

آزاد دولتی افزود: با بسته شدن مرزهای غیر رسمی صنعت در شهرستان بانه رونق گرفت و با افزایش کارگاه‌های تولیدی نیاز به مهارت آموزی و تخصص گرایی بیشتر می‌شود که باید تعادل بین نیازهای جامعه و مهارت های فنی و حرفه ای ایجاد شود.

وی اضافه کرد: صنایع دستی شالبافی و پستک دوزی، بازارچه سیرانبند بانه، منطقه ویژه اقتصادی و مکان های توریستی منطقه بویژه مناطق روستای از جمله مهمترین ظرفیت های برای توجه به مهارت های حرفه آموزی هستند.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.