سمنان- ایرنا- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان سمنان گفت: برنامه بهسازی و آسفالت جاده‌های روستایی موسوم به طرح "ابرار" برای توسعه راه‌های این مناطق هم چنین کاهش محرومیت به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف دولت تدبیر و امید در استان حدود ۶۰ درصد پیشرفت دارد.

احسان منصورکیایی روز  دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به عملیات ساخت و تکمیل ۱۰.۵ کیلومتر از راه روستایی استان سمنان در قالب طرح ابرار افزود: این طرح ملی در پنج محور روستایی استان با حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است.

وی بیان کرد: راه روستایی محور حسن آباد- دلازیان به طول ۳.۵ کیلومتر در شهرستان سمنان، راه‌های روستایی سنرد- کهک به طول یک کیلومتر و امام‌زاده علی اکبر(ع) محمد آباد به طول ۲ کیلومتر در شهرستان گرمسار، راه روستایی شلی- هیکو در شهرستان مهدیشهر به طول سه کیلومتر و احداث راه روستایی عبداله‌آباد در سرخه به طول یک کیلومتر مشمول این طرح است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سمنان ادامه داد: در گام اول طرح ملی ابرار تکمیل ۲ هزار کیلومتر راه روستایی در کشور با اولویت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و تکمیل راه‌های روستایی بالای ۵۰ خانوار بدون راه مناسب هدف‌گذاری شد.

منصورکیایی اضافه کرد: مراحل این طرح شامل عملیات خاکی، خاکریزی، تکمیل ابنیه فنی، اجرای زیرساخت و اجرای روکش آسفالت حفاظتی با رعایت مشخصه‌های فنی با استفاده از ظرفیت عوامل و امکانات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سمنان است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سمنان با اشاره به نقش روستاها در تولید و خودکفایی کشور، تصریح کرد: ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها از جمله بازسازی و بهسازی راه‌های روستایی سبب تسهیل در داد و ستد و افزایش درآمد روستاییان شده و مانع مهاجرت آن‌ها به شهرها می‌شود.

وی اظهارداشت: بر این اساس طرح ابرار با هدف ارائه خدمات راه‌سازی در مناطق روستایی استان اجرا می‌شود تا علاوه بر رفع مشکل تردد و دسترسی اهالی؛ برای تامین مایحتاج خود ساکنان روستاها صاحب یک راه ایمن و قابل تردد در تمام فصول سال شوند.

به گزارش ایرنا، توسعه راه‌های شهری و روستایی از جمله مهمترین اهداف دولت های مختلف برای کاهش محرومیت در نقاط مختلف کشور بوده و طی سال های طولانی گذشته، اقدامات زیادی در این خصوص اجرایی شده که از جمله آن موفق ترین و اثرگذارترین آنها، طرح ابرار با اهتمام دولت تدبیر و امید است.

در استان ۷۰۲ هزار نفری سمنان حدود ۲ هزار کیلومتر راه روستایی وجود دارد.

یک هزار و ۸۱ کیلومتر راه‌ روستایی در غرب استان سمنان واقع شده و بقیه در شرق این استان است ؛ یک‌هزار و ۲۵۰ کیلومتر راه از ۲ هزار و ۱۲۸ کیلومتر راه روستایی در استان سمنان آسفالت و ۱۹۰ کیلومتر راه شوسه است.

۴۶ هزار خانوار با جمعیت ۱۴۲ هزار تن در بیش از ۲۸۰ روستای استان سمنان زندگی می کنند.