مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی سردشت با اشاره به آغاز برداشت انجیر از باغ‌های این شهرستان گفت: امسال بیش از ۷۳۰ تن انجیر از این باغ‌ها برداشت می‌شود.

 صلاح‌الدین حق‌گویی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این شهرستان در مجموع ۷۳ هکتار باغ انجیر وجود دارد که از این میزان ۵۳ هکتار به صورت دیمی و ۲۰ هکتار به صورت آبی و در ارقام مختلف بومی شامل "توپی"، "زرده"، "شله" و "حاجی آلکا" است.

وی اضافه کرد: انجیر توپی و زرد بیشتر مصرف تازه خوری دارد و انجیر قرمز فرآوری و برای تهیه مربا استفاده می‌شود که محصول برداشت شده بیشتر به استان‌های همجوار، تهران و شمال عراق صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت گفت: برداشت انجیر در این شهرستان تا آخر مهرماه ادامه می‌یابد و امسال متوسط برداشت انجیر در این منطقه هشت تا ۱۰ تن در هکتار برآورد می شود.

حق‌گویی افزود: سردشت با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی و اقلیم چهار فصلی که دارد، مستعد پرورش و تولید انواع میوه‌های مختلف از جمله انجیر به صورت ارگانیک بوده و یکی از قطب‌های تولید انجیر در سطح آذربایجان‌غربی است.

درخت انجیر نیمه گرمسیری است و زمستان‌های ملایم همراه با بارندگی‌های پراکنده و تابستان‌های گرم را ترجیح می‌دهد.

این میوه منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامین‌های  A و B و C است.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی و در نوار مرزی ایران با عراق واقع شده و ۹۰ هزار هکتار از مساحت آن را عرصه‌های جنگلی تشکیل می‌دهد. 

به غیر از انجیر، سالانه هزاران تن انواع انگور، گردو، بادام، سماق، سقز و انواع گیاهان دارویی نیز از جنگل‌های سردشت استحصال و روانه بازار مصرف می‌شود.  

در سردشت ۲۸ هزار و ۹۴ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که ۹ هزار و ۷۷۸ هکتار آبی و ۱۸ هزار و ۳۱۶ هکتار به صورت دیم است؛ سالانه ۱۲۲ هزار تن انواع محصولات دامی، آبزی، زراعی و باغی در این شهرستان  تولید می‌شود.