شیراز - ایرنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز با بیان اینکه بهره‌برداری از طرح تصفیه خانه دوم فاضلاب شیراز بزرگترین طرح در این حوزه در جنوب کشور در سال‌های اخیر بوده است گفت: با راه اندازی این طرح ۱۰۰ هزار متر مکعب آب در اختیار حوزه صنعت و کشاورزی قرار گرفت و تقریبا ریشه فاضلاب های سرگردان خانگی در شیراز خشکید.

بهمن بهروزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در شیراز افزود: در اختیار قرار گرفتن ۱۰۰ هزار متر مکعب آب برای بخش صنعت و کشاورزی در شرایط کم آبی و تنش زای کنونی رخداد بزرگی است ، این خدمت از دولت در شیراز در حوزه آب و فاضلاب قابل تقدیر است و شایسته است رسانه ها بیش از پیش آن را بازخورد دهند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز در دنباله سخنانش افزود: پیش از راه اندازی طرح تصفیه خانه دوم شیراز همه فاضلاب های پایگاه هوایی ، فرودگاه شیراز و بسیاری از فاضلاب های خانگی و شهری وارد رودخانه خشک و در نهایت  وارد دریاچه مهارلو می شد اما اکنون با شبکه گذاری و راه اندازی این تصفیه خانه هیچ فاضلاب سرگردانی در شیراز وجود ندارد.

بهروزی در باره بوی مشمئز کننده ورودی شرق شیراز که گفته می شود ناشی از نقص جمع آوری فاضلاب باشد گفت: این بوی مشمئز کننده ناشی از ورود فاضلاب های صنعتی به رودخانه از منطقه چنار راهدار تا ورودی روستای سلطان آباد است ، بسیاری از کارخانجات صنعتی و همچنین بخش عمده آبهای سطحی شهری در شیراز به این مسیر وارد می شود و در نهایت ایجاد بو و تعفن می کند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز با بیان اینکه افتتاح تصفیه خانه دوم فاضلاب شیراز می تواند این بوی بد را مهار کند گفت: این موضوع شاید چند سال به طول انجامد تا ریشه بوی بد در این منطقه از بین برود اما باید مسوولان شهری و مدیران حوزه صنعت نیز نسبت به اصلاح شبکه فاضلاب شهرک صنعتی شیراز و پایش  فاضلاب های صنعتی بالا دست اقدام کنند.

بهروزی در دنباله سخنانش به مشکلات تامین آب در شیراز اشاره کرد و گفت: شیراز با سه میلیون و ۶۰ هزار نفر جمعیت شهری و ۱۸۶ هزار نفر جمعیت روستایی اطراف این کلان شهر ۷۵۶ هزار مشترک آب دارد و سالانه ۲۵ هزار مشترک جدید به این شمار افزوده می شود ، روزانه ۳۰ حادثه در خطوط توزیع آب شیراز رخ می دهد که رسیدگی به این حوادث نیازمند قطع آب و ترمیم شبکه است بنا بر این قطع موقت آب در برخی از مناطق امری بدیهی و منطقی و پذیرفته شده است اما موضوع مهم این است که با راه اندازی خط دوم انتقال آب به شیراز ، این کلان شهر مانند سال‌های گذشته با قطع مداوم آب و اجرای برنامه جیره بندی مواجه نیست.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز خاطر نشان کرد: در شرایط کرونا مصرف آب در شیراز تا ۳۰ درصد افزایش یافته است و می طلبد شهروندان ضمن رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مصرف آب صرفه جویی کنند.