محمدهادی ستوده روز دوشنبه با بیان اینکه جمعآوری فاضلاب از محیطزیست به زندگی سالم کمک می کند افزود: با توجه به وجود عوامل بیماریزا و مواد شیمیایی مضر در فاضلاب که میتواند باعث بروز بیماری در انسان شود، کاربرد دوباره پساب جهت مصارف غیر خانگی همچون آبیاری فضای سبز کشاورزی، استفاده در صنایع و کارخانهها و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و نیز جلوگیری از آلودگی منابع آب زیرزمینی توصعه شبکه های فاضلاب لازم و ضروری است.
این مقام مسئول با اشاره به تاریخچه طرح فاضلاب شیراز خاطرنشان کرد: مطالعات طرح فاضلاب شیراز از اواخر سال ۱۳۷۰ شروع شد که گام نخست مطالعات در سال ۱۳۷۴ و مطالعات گام دوم در سال ۱۳۸۷ به تصویب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور رسید.
وی شروع عملیات اجرایی شبکه فاضلاب در شهر شیراز را بهمنماه ۱۳۷۵ اعلام کرد و افزود: بر اساس طرح و بازنگری مطالعات مرحله دوم که در سال ۱۳۹۶ به تصویب رسید شهر شیراز نیازمند اجرای ۳ هزار و ۵۴ کیلومتر بدون احتساب روستاهای الحاق شده به محدوده خدماتی شرکت آب و فاضلاب شیراز در سال ۹۹ بود.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب شیراز در ادامه گفت: تا پایان مردادماه سال جاری به میزان ۲ هزار و ۳۲۰ کیلومتر شبکه و خطوط انتقال فاضلاب دراین شهر اجراشده است.
وی افزود: در حال حاضر ۲۴ قرارداد فعال اجرای شبکه فاضلاب در شهر شیراز وجود دارد و مناطق مختلف شهر از جمله شهرک سعدی، شهرکهای جنوب کمربندی و محدوده رودخانه چنار راهدار، خیابان سپاه جنوبی و محدوده بلوار سیبویه تا بلوار دولت، والفجر و مناطق پراکنده در سطح شهر در حال حفاری ولوله گذاری شبکه فاضلاب میباشد.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب آبفا شیراز به برنامههای آتی این شرکت در ۶ ماهه دوم سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و اظهار داشت: انتخاب پیمانکار جهت اجرای شبکه فاضلاب شهرکهای جماران و مهدیه، شهرک گلستان شمالی، محدوده خیابان ساحلی و بلوار نصر، اراضی برنامهوبودجه و استانداری، محدوده خیابان کارگر تا مفتح و شهرک زیباشهر در برنامههای شرکت در ۶ ماهه دوم سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ قرارگرفته است.