جعفر علیزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال ۹ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان در سال جاری زیر کشت این محصول رفته که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به تغییر الگوی کشت در این شهرستان با وجود کمبود منابع آبی و خشکسالی افزود: میزان تولید سیر در سال جاری در مقایسه با پارسال ۲۰ درصد افزایش یافته و پیشبینی میشود به طور متوسط از هر هکتار ۱۰ تن سیر برداشت شود.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهادکشاورزی مهاباد گفت: اقتصادی بودن، نیاز اندک آبی، ماندگاری بالا در مقابل سایر سبزیجات برگی و فروش مناسب در بازار از عوامل مهم برای توسعه و افزایش سطح زیر کشت این محصول است.
شهرستان مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطبهای مهم کشاورزی آذربایجانغربی است که در ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
سیر از سبزیهایی است که تاریخی بسیار کهن دارد و انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود؛ این محصول هزاران سال برای اهداف پزشکی استفاده شده و حداقل سه هزار سال در طب چین کاربرد داشته است.
در حال حاضر از سیر برای کاهش میزان کلسترول و کاهش خطر بروز بیماری های قلبی - عروقی و نیز برای بهرهمندی از خواص ضد میکروبی آن استفاده میشود.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.