بندرعباس- ایرنا- رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: دنبال آن هستیم که آموزش تارکان و بازماندگان از تحصیل حوزه بزرگسالان به نهضت سوادآموزی سپرده شود.

شاپور محمد زاده روز چهارشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش هرمزگان افزود: در این راستا به دنبال ساز وکاری هستیم که آموزش در سوادآموزی به شکلی متفاوت از آموزش عادی صورت گیرد و یک فرد سوادآموز بعد از تحصیل ۶ ساله (یعنی ۲ سال در ابتدایی، ۲ سال در متوسطه اول و ۲ سال در متوسطه دوم) بتواند دیپلم خود را دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه نرخ باسوادی کشور ۹۶ درصد است، خاطرنشان کرد: استان‌هایی که نرخ باسوادی آن‌ها بالاتر از نرخ میانگین باسوادی کشوری است، آموزش آن‌ها در ابعاد تحکیم، تثبیت و تعمیق با جدیت بیشتری دنبال می‌شود و استان‌هایی که نرخ باسوادی آن‌ها زیر میانگین کشوری بوده، تاکید بر آموزش سواد ابتدایی است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اضافه کرد: در  استان هرمزگان که نرخ باسوادی آن مطابق میانگین باسوادی کشور است، فعالیت سوادآموزی به صورت تلفیقی یعنی هم در حوزه افزایش سواد و هم در حوزه تحکیم و تثبیت می‌باشد.
محمد زاده، عزم همگانی را برای ریشه کنی بیسوادی ضروری دانست و تصریح کرد: برای ریشه کنی به کمک شورای آموزش وپرورش استان‌ها، کمک اهالی و معتمدین روستاها، امامان جمعه و جماعت، استانداران، فرمانداران و دهیاران نیاز داریم.

نرخ باسوادی کشور به ۹۶ درصد رسیده است
 رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: نرخ باسوادی کشور قبل از انقلاب ۴۸ درصد بود که بعد از انقلاب اسلامی و مطابق سرشماری سال ۹۵، با ۴۸ درصد افزایش به ۹۶ درصد رسیده است.  
 محمد زاده درادامه این نشست افزود: در حوزه سوادآموزی قبل از انقلاب و مطابق سرشماری سال ۵۵، تعداد افراد بی سواد ۹ تا ۴۹ سال کشور ۵۲ درصد بود و تنها ۳۰ درصد زنان جامعه باسواد بودند.
وی یادآورشد: نرخ بیسوادی افراد کشور از ۵۲ درصد به چهار درصد کاهش یافته و امیدواریم بزودی با حمایت‌های همه جانبه، جشن ریشه کنی بیسوادی را در کشور داشته باشیم.
محمدزاده به نرخ باسوادی در استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: وضعیت سواد آموزی هرمزگان مطابق سرشماری سال ۹۵ به میانگین کشور نزدیک است و حدود ۹۶ درصد مردم این استان باسواد هستند.
وی بیان داشت: از طرفی سوادآموزی کشور برای بهبود بهتر وضعیت باسوادی در هرمزگان، در برابر اختصاص بودجه به طرح‌های سوادآموزی از طریق شورای آموزش و پرورش، ۲ برابر همان بودجه را به آن طرح اختصاص می‌دهد.