یوسف فصاحت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عشایر این شهرستان در این فصل دامهای خود را از مناطق ییلاقی سهند در آذربایجانشرقی، شاهیندژ و مناطق ییلاقی مسیر سردشت و پیرانشهر از جمله "لندشیخان"، "سریمیدان"، "کارگوههرمی"، "میدان استر" و "چونه" به مناطق قشلاقی منتقل میکنند.
وی اضافه کرد: عشایر این شهرستان از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور دامهای خود را در مناطق ییلاقی نگهداری کرده و سپس دامها را به مناطق قشلاقی در روستاهای بخش مرکزی از جمله "قوپیباباعلی" و مجتمع دامپروری جهادآباد مهاباد منتقل میکنند.
مدیرعامل تعاونی عشایر مهاباد با اشاره به اینکه مدت ماندگاری عشایر در مناطق قشلاقی متفاوت است، بیان کرد: عشایر حدود ۹ ماه را همراه دامهای خود در این مناطق سپری میکنند و از ۱۵ خرداد سال آینده دوباره کوچ خود را به مناطق ییلاقی شروع میکنند.
وی در خصوص خدمات صورت گرفته برای عشایر در مناطق قشلاقی این شهرستان اظهار کرد: امسال آبرسانی به طول ۱.۵ کلیومتر در مناطق قشلاقی روستایی "قوپیباباعلی" مهاباد انجام شده و سال گذشته نیز چندین آبشخور ویژه دام در این مناطق احداث شده بود.
"فصاحت" اظهار داشت: عشایر این شهرستان دارای ۲۳۵ هزار راس دام سبک و سنگین هستند که از این تعداد بیش از پنج هزار راس دام سنگین و بقیه نیز دام سبک را شامل میشود که سهم بزرگی در تولید گوشت و مواد لبنی در این شهرستان ایفا میکنند.
وی افزود: در مهاباد هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری دارای پرونده با جمعیت بیش از ۶ هزار نفر وجود دارد که بیشتر به دامپروری و صنایع مربوط به آن اشتغال دارند.
مدیرعامل تعاونی عشایر مهاباد در خصوص خدمات ارایه شده به عشایر این شهرستان در سال ۱۳۹۸ گفت: سال گذشته نیز در مجموع ۵۰۰ تُن کنسانتره، ۲۶۴ تُن آرد، ۱۵۰ تُن جو و ۱۲۰ تُن سبوس با قیمت یارانهای در بین آنها توزیع شده است.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه "کاولان و کوران"، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.