تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خراسان‌ رضوی گفت: تا پایان دولت دوازدهم، ۲۱۲ طرح در بخش صنایع‌ دستی، میراث فرهنگی و تاسیسات گردشگری این استان به بهره‌برداری می‌رسد و تا پایان امسال هم ۵۰ پروژه بوم‌گردی در خراسان رضوی افتتاح می‌شود.

ابوالفضل مکرمی‌فر روز دوشنبه در آیین افتتاح یک دفتر خدمات گردشگری در تربت‌حیدریه افزود: در هفته گردشگری یعنی از ششم تا دوازدهم  مهر نیز  ۹ پروژه بوم‌گردی و ۶ خانه صنایع‌دستی در این استان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به افتتاح پنج هتل و تاسیسات گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال در خراسان رضوی ادامه داد: این طرح‌ها توسط رییس جمهوی در قالب ویدئو کنفرانس به بهره‌برداری رسید و بقیه طرح‌ها که بیشتر تاسیسات اقامتی هستند در دهه مبارک فجر امسال افتتاح خواهند شد.
 معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌حیدریه نیز گفت: در حالی که عمر گردشگری در جهان ۲۰ سال است این رقم در ایران ۱۰، در خراسان رضوی پنج و در تربت‌حیدریه نیز تنها ۲ سال مفید است.
علی رستمی افزود: این بدان معناست که صنعتی گردشگری بسیار جوان است و هنوز فرصت‌های خوبی برای معرفی داشته‌های تاریخی و فرهنگی این خطه در اختیار داریم و با کمک این صنعت، تبادلات فرهنگی رونق می‌گیرد و در نتیجه دست اندرکاران آن نیز به سودآوری بسیار بالا دست می‌یابند.

وی با انتقاد از بلا استفاده ماندن کارخانه گلوبال زعفران تربت‌حیدریه ادامه داد: نباید فراموش کنیم که گلوبال، نماد تعطیلی صنعت فراوری زعفران این شهرستان است زیرا سر حلقه اصلی بهره‌برداری آن در آن سوی آب‌ها است.
فرماندار ویژه تربت‌حیدریه گفت: آنهایی که این ساختمان را بنا کردند هدفشان ساخت ماکتی بود که به ما بفهمانند نباید در حوزه زعفران اقدامی کرد و گلوبال هم مانندمجوزهای احداث کارخانه فولاد این خطه است که هنوز یک واحد آن هم افتتاح نشده ‌است.
رستمی افزود: اگر تنها همین زعفران و صنعت گردشگری را فعال کنیم نیازی به احداث کارخانه نداریم زیرا این بخش با سرمایه‌گذاری اندک، آورده بی‌نهایت با خود به همراه دارد.
وی ادامه داد: تاکنون مردم این خطه نتوانسته‌اند از داشته‌های خود درست استفاده کنند و هر چند این داشته ها برایشان آبرو به همراه داشته ولی سوآور نبوده است و گواه این ادعا این است که بخش بایگ ۸۵ درصد تولید ابریشم جهان را در اختیار دارد و مردم این منطقه از وضع مالی مناسبی برخوردار نیستند و این برازنده شهرستان کهن تربت‌حیدریه نیست.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه نیز گفت:  امروز همزمان با افتتاح یک دفتر خدمات گردشگری توسط بخش خصوصی، چهارمین اقامتگاه بوم‌گردی نیز در این شهرستان به بهره‌برداری می‌رسد.
علی محمدی افزود: این اقامتگاه‌ها شامل اقامتگاه بوم‌گردی همایون شهر در روستای صنوبر، اقامتگاه بوم‌گردی سنا گل در روستای بیسقفیزن، اقامتگاه بوم‌گردی خوش‌نشین‌ها در روستای رودمعجن و اقامتگاه بوم‌گردی در روستای بکاول است.
وی با بیان این که با افتتاح این طرح‌ها تا حد زیادی کمبودهای زیرساختی حوزه گردشگری شهرستان به ‌ویژه در حوزه اقامتی رفع شد ادامه داد: اکنون در این شهرستان بیش از ۱۷ نوع تاسیسات گردشگری شامل مجتمع گردشگری، واحدهای اقامتی، رستوران‌های بین‌راهی، سفره‌خانه سنتی فعال و دارای مجوز وجود دارد.
او با بیان این که تربت‌حیدریه دارای ۳۲۰ جاذبه گردشگری است و ۵۲ اثر تاریخی این منطقه نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است گفت: برپایی کارگاه‌ آموزشی، نمایشگاه صنایع‌دستی و تورهای تربت‌گردی از جمله برنامه‌های در نظر گرفته شده در هفته گردشگری در این شهرستان است.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب‌ مشهد واقع است.