قربان نباتیان روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دادخواست های کارگری مورد بررسی قرار گرفته در هیات های بدوی و تجدید نظر استان نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد رشد دارد.
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: علت افزایش میزان دادخواست ها، شیوع کرونا و بیکاری ناشی از آن است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین موضوع اختلاف کارگر و کارفرما مربوط به اخراج از کار و تقاضا برای بازگشت به کار است و پرداخت نشدن حقوق و مزایا هم در رده بعدی موضوع اختلاف ها است.
نباتیان اظهار داشت: امسال ۷۲۹ نفر از کارگران استان، به کرونا مبتلا شده اند.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره مشاغل سخت و زیان آور گفت: در نیمه نخست امسال، ۳۵۲ تقاضا در کمیته های بدوی و تجدید نظر استان، سخت و زیان آور تشخیص داده شد.
نباتیان اظهار داشت: همچنین در این مدت، ۳۷۲ نفر در استان متقاضی استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور شدند.
وی افزود: افراد بیمهشده که در مشاغل سخت و زیانآور اشتغال دارند، در صورتی که حداقل ۲۰ سال متوالی یا ۲۵ سال متناوب در کارهای سخت و زیانآور اشتغال داشته باشند و حق بیمه مدت مزبور را به صندوق پرداخته باشند، میتوانند تقاضای بازنشستگی کنند.
وی اظهار داشت: افراد باید تقاضای خود را در سامانه مربوط ثبت کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیانآور به هر میزان، قبل یا بعد از اشتغال در مشاغل عادی به ازای هر سال سابقه یک و نیم سال محاسبه خواهد شد.
براساس این گزارش، مشاغل سخت و زیان آور، کارهایی است که در آن عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده است.
بیش از ۸۴ هزار نفر کارگر در خراسان شمالی از مزایای بیمه بهره مند هستند.