به گزارش ایرنا، تارنمای شبکه سی ان ان روز دوشنبه در گزارشی عنوان کرد: این انتخاباتی است که تحلیل گران و سیاستمداران معتقدند می تواند محاسبات بازیگران مهم خاورمیانه را تغییر دهد. سرنوشت این انتخابات می تواند به طور چشمگیری بر شکل گیری یکسری مسائل مرتبط با خاورمیانه تاثیر بگذارد.
برخی کارشناسان معتقدند که ترامپ در دوران ریاست جمهوری اش از یکسری از کشورهای خاورمیانه حمایت کورکورانه بدون تقویت دمکراسی آن کشورها داشته که عربستان یکی از این کشورها بوده است و به رغم انتقادها از سیاست های ترامپ در قبال ریاض، دولت او حاضر به اعمل فشارهای لازم بر عربستان نشد.
رئیس جمهوری امریکا از ارتقاء جایگاه محمد بن سلمان در عربستان به رغم سرکوب فعالان و حامیان دمکراسی در این کشور خاورمیانه حمایت کرد. حتی پس از قتل جمال خاشقچی منتقد بن سلمان، ترامپ فقط انتقادهای عادی از بن سلمان داشت.
جو بایدن پیشتر ضمن انتقاد از این رویکرد ترامپ در قبال عربستان قول داده که در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا، دستور بازنگری در روابط واشنگتن- ریاض را بدهد.
نامزد دمکرات انتخابات آمریکا همچنین قول داده تا به حمایت آمریکا از عملیات تحت امر عربستان در یمن پایان دهد. این در حالی است که وعده بایدن در مورد جنگ یمن مغایر با سابقه فعالیت در دولت اوباما جایی که بایدن معاونش بود، میباشد. دولت اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا میلیاردها دلار سلاح به عربستان فروخته بود و این مغایر با رویکردی است که بایدن بر آن تاکید دارد.
بایدن پیشتر همچنین از سیاستهای ترامپ در حمایت از عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر انتقاد کرده و به نظر می رسد در صورت پیروزی در روابط واشنگتن - قاهره نیز تغییراتی اعمال کند.
در مورد مسئله اسرائیل – فلسطین نیز رویکردهای ترامپ و بایدن ممکن است نقاط مشترکی داشته باشد اما بایدن باز هم از یکسری سیاست های ترامپ انتقاد کرده است.
درست است که بایدن پیشتر از حصول توافق نامه های عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای عرب استقبال کرده اما گفته است که وی مخالف یک جانبه گرایی ترامپ و سیاست های وی در قبال تنش میان اسرائیل- فلسطین می باشد.
وب سایت کارزار انتخاباتی بایدن اخیرا اعلام کرد: بایدن مخالف هرگونه گامهای یک جانبه از سوی هر طرف می باشد که راه حل دو کشور مستقل را تضعیف کند. نامزد دمکرات ها با هر گونه طرح الحاق و گسترش شهرکسازی های اسرائیل مخالف بوده و خواهد بود.
نامزد دمکرات انتخابات آمریکا در مورد مسئله ایران نیز گفته است که وی در صورت پیروزی در انتخابات، حضور دوباره آمریکا در برجام را احیا خواهد کرد.
بایدن پیشتر در اظهارنظری گفته بود: اگر ایران به طور کامل در مسیر بازگشت به اجرای تعهداتش در قبال توافق هسته ای قرار بگیرد، من بار دیگر آمریکا را وارد برجام خواهم کرد.
سی ان ان در ادامه این گزارش تصریح کرد: به نظر می رسد وعده بازگشت آمریکا به برجام توسط بایدن دلیل امتناع ایران برای بازگشت به میز مذاکره با دولت ترامپ است. اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهوری آمریکا برگزیده شود، شرایط سخت و پیچیده خواهد شد.
سی ان ان در پایان نوشت: همزمان با اینکه خاورمیانه سالهاست با چالش های مختلفی از جمله مناقشههای مختلف، فساد، سوءمدیریت و جنگ روبرو بوده با چالش سیاست خارجی خصمانه و مداخلهجویانه آمریکا در کشورهایی همچون عراق و همچنین حمایت واشنگتن از دولتهای فاسد و سرکوبگر این منطقه نیز روبرو است. به اعتقاد "رامی خوری" یک تحلیل گر مسائل خاورمیانه، حضور ترامپ در کاخ سفید، سیاست بد آمریکا در خاورمیانه را بدتر کرد.