محمدرضا شانه ساز روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از نظر قانونی هر دارویی که در کشور تایید شده و در فهرست دارویی کشور باشد باید در داروخانه عرضه شود، متادون هم یک داروست که باید در داروخانه عرضه شود، توزیع این دارو در مراکز ترک اعتیاد هنوز قطع نشده اما طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی باید این دارو در داروخانه ها توزیع شود.
وی ادامه داد: دستورالعمل توزیع متادون در داروخانه های متتخب تدوین شده و قرار است این دارو در داروخانه های منتخب نیز توزیع شود بنابراین زمینه توزیع متادون در داروخانه ها فراهم شده و اگر پزشکان و کادر درمان این دارو را برای افراد و بیماران مبتلا به اعتیاد تجویز کنند، زمینه توزیع آن در داروخانه ها فراهم است.
متادون یکی از داروهای مخدر است که برای درمان اعتیاد به عنوان یک ماده نگهدارنده و جایگزین مواد مخدر برای ترک اعتیاد معتادان به مواد افیونی مانند تریاک و هروئین کاربرد دارد.
مصرف این دارو برای معتادان در دوره ترک موجب کاهش عوارض جسمی و روانی ناشی از ترک و مهار یا کاهش میل به مصرف مواد مخدر می شود.
پیش از این شربت متادون فقط در مراکز ترک اعتیاد سرپایی و داروخانه های بیمارستانی به معتادان داده می شد اما با مصوبه جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان غذا و دارو از این پس معتادان می توانند بدون مراجعه به این مراکز و با در دست داشتن نسخه پزشک این دارو را از داروخانه های منتخب دریافت کنند.
یکی از علل این تصمیم، نشت داروی متادون از مراکز سرپایی ترک اعتیاد به بازار سیاه بوده است.
حیدر محمدی، مدیر کل نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو پیش از این گفته بود: شاهد نشت داروهای ترک اعتیاد از مراکز متادون درمانی به بازار سیاه هستیم، برای رصد و جلوگیری از نشت داروهای ترک اعتیاد از داروخانه ها به بازار سیاه سامانه تی تک سازمان غذا و دارو مورد استفاده قرار می گیرد و به محض اینکه دارویی در بازار سیاه کشف و ضبط شود می توان به سرعت داروخانه عرضه کننده و فرد معتادی که داروی خود را در بازار سیاه فروخته شناسایی و با فرد متخلف برخورد کرد.