تهران - ایرنا - در حالی‌که نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و مقامات این کشور شدیدا درگیر این موضوع هستند، اما اقدامات ضدانسانی مقامات کاخ سفید علیه مردم جهان حتی در این شرایط هم ادامه دارد و یانکی‌ها در آخرین اقدام ضدانسانی خود "جبران باسیل" وزیر خارجه پیشین لبنان را که فردی مسیحی است، تحریم کردند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا دیروز (جمعه) از اعمال تحریم علیه باسیل رئیس «جریان ملی آزاد لبنان» (از مهمترین گروههای مسیحی همپیمان حزب الله) و داماد «میشل عون» رئیس جمهور لبنان خبر داد، خبری که با واکنش‌های مختلفی در سطح این کشور مواجه شد.

شاید بتوان گفت، بهترین واکنش از سوی خودِ جبران باسیل بود؛ وی در واکنش به این اقدام خصمانه آمریکا علیه خود گفت، "نه تحریم‌ها مرا ترسانده و نه وعده‌ها مرا فریفته است".

«جنبش حزب الله» لبنان نیز در بیانیه‌ای اقدام خصمانه آمریکا در تحریم باسیل را محکوم و این اقدام را «مداخله‌گری مستقیم» در امور سیاسی لبنان توصیف کرد.

در این بیانیه آمده است: آمریکا باعث و بانی اصلی رشد تروریسم، افراطی‌گری، فساد و فاسدان در جهان است و واشنگتن از تمام حکومت‌های دیکتاتور در جهان حمایت و به همه اشکال از آن‌ها پشتیبانی (مالی، تسلیحاتی و سیاسی و ...) می‌کند.

در این بیانیه تاکید شد که سران آمریکا از قوانین به تصویب رسیده درباره مبارزه با تروریسم، برای گسترش هیمنه خود در منطقه و نفوذ بیشتر در جهان و علیه کشورها، حزب‌ها و جریان‌ها و تمامی اشخاص شریفی که زیر چتر این کشور قرار نمی‌گیرند، استفاده می‌کند.

آمریکا در دو سال گذشته چندین شخصیت سیاسی لبنان و همچنین مقامات حزب الله را تحریم کرده و سعی در به بحران کشاندن این کشور در راستای تامین منافع رژیم صهیونیستی دارد.

دولت «دونالد ترامپ» در حالی تصمیم به تحریم جبران باسیل گرفته که نتایج انتخابات این کشور در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و معلوم نیست که ترامپ رییس جمهوری آینده آمریکا خواهد بود یا «جو بایدن»، اما یک چیز در این میان کاملا مشخص است و این‌که آمریکایی‌ها با هر فردی که منافع آنها و صهیونیست‌ها را تامین نکند، مشکل دارند.

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، اقدام دولت ترامپ در شرایط فعلی لبنان به خاطر تاثیر گذاشتن بر تشکیل دولت این کشور می‌باشد که "سعد الحریری" مکلف به تشکیل آن شده است.

با توجه به این که بیش از سه هفته می‌باشد که از مکلف شدن الحریری برای تشکیل دولت جدید لبنان می‌گذرد، اما هنوز هیچ چیز در تشکیل این دولت قطعی نشده است؛ نه ساختار دولت جدید مشخص است و نه پست‌های وزارتی و افرادی که باید این پست‌ها را بر عهده بگیرند؛ در واقع همه آنچه که درباره آینده تشکیل کابینه الحریری گفته می‌شود، چیزی بیش از سناریوهای فرضی و قابل تغییر نیست.

به نظر می‌رسد که الحریری نخست‌وزیر مکلف لبنان در عمل به وعده‌های ضد و نقیض خود به میشل عون رئیس جمهوری این کشور و نیروهای سیاسی دچار سردرگمی شده و این امر موجب بروز اختلاف در نحوه توزیع پست‌های وزارتی و معرفی وزرا کابینه لبنان شده و تحریم جبران باسیل از سوی آمریکا هم دقیقا در راستای فشار به جریان‌های لبنانی برای روی کار آمدن دولتی وابسته در بیروت بر اساس منافع آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان است.

وضعیت فعلی لبنان نشان می‌دهد که اقدام اخیر آمریکا در تحریم جبران باسیل و همچنین  راهی که الحریری دنبال می‌کند و فضای مثبتی که بلافاصله پس از انتصاب وی به عنوان مأمور تشکیل کابینه  این کشور حاکم بود و احتمال تشکیل دولت را در چند روز مطرح می‌کرد، ساختگی بوده تا مواضع گروه‌های سیاسی لبنان را در ظاهر به یکدیگر نزدیک کند.

تشکیل کابینه لبنان که برای چهارمین بار در هفته‌های اخیر به الحریری سپرده شده، وارد مرحله جدیدی گردیده، ولی هنوز نمی‌توان از تشکیل یا عدم تشکیل آن اطمینان داشت، چرا که انتخاب اعضای کابینه با وجود جریان‌ها و احزاب قومی و ملی مختلف در لبنان، راه طولانی در پیش دارد.

لبنان در چند سال گذشته و به ویژه یکسال اخیر با مشکلات فراوانی روبه رو بوده که فساد دستگاه اجرایی این کشور و خروج برنامه‌ریزی شده مقادیر زیادی از ذخیره ارزی و به دنبال آن استعفای الحریری در پنجم آبان ماه سال گذشته و در ادامه شیوع «ویروس کرونا» و در آخر هم انفجار مهیب بندر بیروت در تاریخ ۱۴ مرداد ماه از عمده مشکلات این کشور بوده است، انفجاری که در یک انبار حاوی دو هزار و ۷۵۰ تن «نیترات آمونیوم» صورت گرفت و ۱۹۰ نفر کشته و بیش از شش هزار زخمی برجا گذاشت و علاوه بر آن بسیاری از ساختمان‌های اطراف این بندر به طور کامل ویران شد که استاندار بیروت میزان خسارت‌های وارده در اثر این انفجار را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد.

یکی دیگر از مشکلات فعلی لبنان استعفای "حسن دیاب" نخست‌وزیر ملی‌گرای لبنان می‌باشد که با فشارهای «جریان ۱۴ مارس» و چند کشور غربی – عربی پس از انفجار مهیب بندر بیروت رقم خورد و از آن پس تاکنون وی و کابینه‌اش به عنوان دولت پیشبرد امور فعالیت می‌کند.

از دیگر مشکلات جدی و عمده لبنانی‌ها، دخالت کشورهایی همچون فرانسه، عربستان و آمریکا در امور داخلی و حمایت این کشورها از برخی جریان‌های داخلی لبنانی است، جریان‌هایی که بیشتر به منافع کشورهای یاد شده فکر می‌کنند تا به منافع لبنانی‌ها. همچنین اقدامات جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی علیه لبنان از مشکلات بارز لبنان و لبنانی‌ها به شمار می‌رود.

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، اقدام دیروز آمریکا در تحریم جبران باسیل مطمئنا بر مشکلات تشکیل کابینه لبنان خواهد افزود و چالش این کشور را که روزهای بحرانی را سپری می کند، بیشتر خواهد کرد و دود ضرر آن به دلیل ادامه جنایات و دخالت‌های آمریکا در منطقه و همراهی برخی مقامات لبنانی با سیاست‌های واشنگتن، مستقیما به چشم مردم لبنان خواهد رفت.