تهران- ایرنا- کمیته اضطراری اتیوپی روز سه شنبه اعلام کرد که تعداد زیادی از نیروهای جبهه آزادی بخش تیگرای قبل از پایان مهلت قانونی ۷۲ ساعته تسلیم شدند.

به گزارش روزنامه «القدس العربی»، این کمیته که وظیفه بررسی اوضاع در منطقه تیگرای را به عهده دارد در بیانیه ای اعلام کرد که بنابر خبرهای رسانه دولت اتیوپی «فانا»، تعدادی از نیروهای جبهه آزادیبخش مردمی تیگرای شروع به تسلیم شدن در برابر نیروهای دفاع ملی اتیوپی در گذرگاه مرزی با ایالت «آفار» (شمال شرقی اتیوپی) کرده اند.

بر اساس بیانیه کمیته اضطراری، دولت اتیوپی به نوبه خود از کسانی که به احترام مردم تسلیم می شوند، تشکر می کند.

به گفته این کمیته، دولت اتیوپی همچنین از کسانی که قادر به تسلیم شدن نیستند خواست تا خلع سلاح شوند و از گروگان شدن در گروه شورشی خودداری کنند و منتظر ارتباط نیروهای دفاع ملی با آنها باشند.

در ۴ نوامبر (۱۴ آبان) سال جاری، برخوردهای مسلحانه بین ارتش اتیوپی وجبهه آزادی بخش مردمی تیگرای در منطقه آغاز شد.

این جبهه حدود ۳ دهه ، قبل از روی کار آمدن «آبی احمد» نخست وزیر فعلی این کشور در ۲۰۱۸، بر اوضاع سیاسی اتیوپی مسلط بود تا اینکه احمد اولین نخست وزیر از قومیت "اورمو" انتخاب شد.

 "اورمو" بزرگترین قومیت در اتیوپی را با ۳۴.۹ درصد از جمعیت، یعنی حدود ۱۰۸ میلیون نفر تشکیل می دهد در حالی که تیگرای با ۷.۳ درصد سومین نژاد در این کشور محسوب می شود.

جبهه آزادی بخش مردمی تیگرای با شکایت از به حاشیه رفتن از ائتلاف حاکم جدا شد و با غیرقانونی خواندن دولت آبی احمد او را با توجه به تصمیم فدرال برای به تعویق انداختن انتخابات به دلیل همه گیری کرونا، به چالش کشید.

ابی احمد نخست‌وزیر اتیوپی در صدر دولت ائتلافی این کشور ۱۴ آبان (۴ نوامبر)  با صدور دستور حمله به شبه نظامیان "جبهه آزادیبخش تیگرای" مستقر در ایالت شمالی تیگرای، عملا وارد جنگی داخلی در این کشور شده است.

نهادهای امدادرسانی و بشر دوستانه سازمان ملل متحد ضمن درخواست برای برقراری آتش‌بس موقت و فوری در اتیوپی، خواستار ارسال کمک‌های فوری به مردم آسیب دیده از جنگ در این کشور شدند.

اتیوپی میانجیگری اتحادیه آفریقا برای انجام گفت وگوهای زودهنگام در ارتباط با درگیری های نظامی جاری در ایالت تیگرای را نیز رد کرده است.