تهران- ایرنا- مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی (آیکن) فراخوانی برای جذب ایده‌های نو با هدف توسعه محصول با استفاده از دستگاه اسپارک پلاسما زینترینگ منتشر کرد.

به گزارش روز دوشنبه از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، «مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی (ICAN)» با همکاری مجموعه چالش‌های نوآوری و فناوری «Innoten» و با هدف توسعه محصول با استفاده از دستگاه اسپارک پلاسما زینترینگ (SPS)، به دنبال حمایت از طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه است.

روش اسپارک پلاسما زینترینگ یک روش تحت فشار است که براساس تخلیه الکتریکی پالس­‌های جریان در فاصله بین ذرات پودر و تولید اسپارک (جرقه) عمل می­‌کند،  زمانی که اسپارک ناشی از تخلیه الکتریکی در محل اتصال یا فاصله بین ذرات پودر ایجاد می‌­شود، حرارت موضعی در ستون تخلیه، باعث افزایش آنی دما تا بیش از ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد می­‌شود.

این حرارت بالا سبب تبخیر ناخالصی‌­ها و همچنین تبخیر سطحی ذرات پودر در محدوده اسپارک می­‌شود. بلافاصله پس از این ناحیه تبخیر، یک منطقه ذوب سطحی ایجاد می‌شود. این نواحی ذوب سطحی از طریق جریان الکترون­‌ها (در طی زمان وصل جریان) و ایجاد خلأ (در طی زمان قطع جریان) به سمت هم کشیده شده و ناحیه گلویی را تشکیل می­‌دهند.

این تکنولوژی کاربردهای زیادی در حوزه‌های مختلف مانند صنایع دفاع، خودروسازی، هوافضا، الکترونیک و اپتیک، بیومواد، انرژی دارد که نیازمند قطعات با چگالی بسیار بالا (نزدیک به چگالی تئوری) و یا قطعات بسیار مستحکم با تخلخل کنترل شده است.

آیکن از علاقه‌مندان دعوت کرد تا با ارسال طرح‌های پیشنهادی خود از فرصت همکاری با مرکز صنعتی‌سازی نانوفناوری کاربردی و استفاده از زیرساخت‌های این مجموعه به منظور تجاری سازی محصول مورد نظر ‌به همراه اعطای ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی به سه طرح برگزیده بهره‌مند شوند.

فراهم‌آوردن فضای کار و تحقیقات،  تامین تجهیزات و دستگاه موردنیاز اجرای طرح، از مقیاس آزمایشگاهی تا نیمه‌صنعتی،  تامین مواد اولیه،  تخصیص گرنت شبکه آزمایشگاهی به‌منظور انجام تست‌ها و آنالیزهای ارزیابی عملکرد، همراهی با فرد توسعه‌­دهنده تا مرحله تجاری­‌سازی محصول، بهره‌­مندی از مشاوره­‌های تخصصی راه‌­اندازی کسب و کار و خدمات کریدور خدمات فناوری تا بازار از جمله حمایت‌های آیکن به شمار می‌رود.