تهران – ایرنا - واکسن‌های کرونا موجب ایمن‌سازی دریافت‌کنندگان واکسن در برابر ویروس می شوند اما نمی‌توانند کووید ۱۹ را ریشه کن‌کنند و مانع شیوع آن شوند؛ بنابراین استفاده از ماسک تا پایان واکسیناسیون ضروری است.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، متخصصان از ماه‌ها قبل، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، شستن دست‌ها با صابون و استفادها از ماسک را به عنوان تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ معرفی کردند و با درک بهتر ویروس و بیماری، این توصیه‌ها را اصلاح کردند.
دریافت واکسن‌های کرونا موجب تولید پادتن‌ها به میزان قابل مقایسه با پادتن‌های تولید شدن در جریان طبیعی ابتلا به بیماری می‌شوند و بدن را در برابر ویروس ایمن‌سازی می‌کنند. اما این واکسن‌ها نمی‌توانند مانع انتقال ویروس از شخصی به شخص دیگر شوند،  بنابراین حداقل تا زمان ایجاد ایمنی گروهی در اثر توزیع و مصرف واکسن در سطح جهانی، نباید استفاده از ماسک و رعایت تدابیر امنیتی در رابطه با کووید ۱۹ کنار گذاشته شود.
به گفته مایکل رایان مدیر برنامه فوریت‌های سلامتی سازمان جهانی بهداشت «واکسن‌ به معنای پایان کووید١٩ نیستند. واکسیناسیون، یک ابزار بسیار بسیار قدرتمند را به جعبه ابزار مقابله با کووید اضافه می‌کند، اما این واکسن‌ها به تنهایی نمی‌توانند بیماری را ریشه‌کن کنند.»
پیشگامان تولید واکسن کووید۱۹ تاکنون عملکردی بسیار بهتر از آنچه تصور می‌شد، داشته‌اند. دو شرکت فایزر و بایون‌تک میزان کارآیی واکسن مشترک خود را ۹۵ درصد اعلام کردند. این میزان برای واکسن اسپوتنیک که در روسیه تولید شده، بیش از ۹۰ درصد اعلام شده است.
شرکت سینوفارم، یکی بزرگ ترین شرکت‌های داروسازی چین اعلام کرد به دنبال اخذ مجوزهای قانونی از مقامات دولتی این کشور برای عرضه واکسن کووید۱۹ ساخت این شرکت به بازار است.
شرکت مدرنا هفته گذشته  اعلام کرد به زودی درخواست تایید اضطراری واکسن خود را به دولت آمریکا و کشورهای اروپایی ارایه می کند.

پیش از این شرکت مدرنا کارآیی واکسن mRNA-۱۲۷۳ را بر اساس تجزیه و تحلیل نتایج فاز سوم آزمایشات بالینی، ۹۴.۱ درصد اعلام کرده بود اما بنابر اعلام شرکت کارآیی این واکسن در مورد عوارض شدید بیماری ۱۰۰ درصد است. به همین علت مقامات این شرکت معتقدند واکسن جدید مدرنا الگوی شیوع بیماری کووید را تغییر می دهد.

مدرنا انتظار دارد حمل واکسن به نقاط توزیع در کشور آمریکا ظرف مدت کوتاهی پس از صدور مجوز اضطراری انجام پذیرد.
هفته گذشته نیز کشور انگلیس به عنوان اولین کشور جهان واکسن کووید ۱۹ تولید شده توسط شرکت‌های فایزر و بایونتک را تایید کرد و وزیر بهداشت این کشور اعلام کرد آژانس نظارت بر داروی انگلیس مجوز استفاده از این واکسن را صادر کرده است و سرویس سلامت همگانی این کشور از ابتدای این هفته آمادگی آغاز واکسیناسیون را دارد.

برچسب‌ها