به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از ساینس، پیش از این تزریق واکسن فایزر تنها برای افراد بالای ۱۶ سال مجاز بود.
شرکت فایزر پس از اخذ مجوز آزمایش بالینی این واکسن روی داوطلبان ۱۲ تا ۱۵ ساله در ماه اکتبر، اطلاعات به دست آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و در ماه مارس مشخص شد این واکسن در گروه سنی مذکور ۱۰۰ کارآیی دارد و در واکنش پادتن بسیار قوی ایجاد میکند. به همین علت درخواست توسعه دامنه مجوز تزریق اضطراری این واکسن به گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال توسط شرکت فایزر ارائه شد.
اکنون تمام تولیدکنندگان آمریکایی واکسن کووید ۱۹، در حال مطالعه و بررسی ایمنی و کارآیی واکسنهای خود در کودکان تا ۶ سال هستند.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۲۴۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
از ابتدای شیوع کرونا در ایران (اسفند ۹۸) تا کنون ۷۳ هزار و ۵۶۸ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.
نظر شما