شیراز- ایرنا- فرماندار شهرستان بختگان با اشاره به رهاسازی ۵۵ میلیون مترمکعب حقابه تالاب بختگان از سد درودزن گفت: از جمله مزایای این اقدام می‌توان به رطوبتی شدن بستر دریاچه و پیشگیری از شکل‌گیری کانون‌های ریزگرد و ذرات گرد و غبار اشاره کرد.

مجید غلامپور سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: تعدیل آب و هوا و افزایش رطوبت منطقه، تأثیر رطوبت ایجاد شده بر کشاورزی و مراتع، تعدیل بخشی از سفره‌های آب زیرزمینی و پیشگیری از پیشروی آب شور از دیگر آثار ورود آب به بستر بختگان است.
وی گفت:‌ احیای تالاب بختگان همچنین امیدها به توسعه بخش کشاورزی را در منطقه، دوچندان کرده است.
فرماندار شهرستان بختگان اظهار داشت:‌ در سالیان قبل و در شرایطی که میزان بارندگی و سطح آب دریاچه بختگان مطلوب بود، کشاورزان از هر هکتار به طور میانگین ۹ تا ۱۰ تن گندم برداشت می‌کردند که با خشک شدن آب دریاچه این میزان به ۲ تا سه تن در هکتار کاهش یافت.

تالاب و دریاچه بختگان بزرگترین دریاچه استان فارس در سال‌های پر آب زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آب‌چلیک، مرغابی و غاز است که از روسیه و دشت‌های سیبری به ایران مهاجرت می‌کنند.
این دریاچه که در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارد در حفظ بوم‌ساختار و محیط زیست شهرستان‌های اطراف نیز تأثیر بسزایی دارد و در سال‌های گذشته کاملاً خشک بود و در حالی که امسال بر اثر بارش‌های بهاری آبگیری شد اما در گرمای تابستان باز هم به سمتی خشکی رفت.
دریاچه بختگان در شهرستان‌های نی ریز و بختگان و در نزدیکی شهرستان خرامه در شرق استان فارس واقع شده است.
۲۴ آبان‌ماه گذشته با دستور عنایت الله رحیمی استاندار فارس و پیگیری اداره کل حفاظت محیط زیست استان، رهاسازی ۵۵ میلیون مترمکعب آب از سد درودزن آغاز شد و تا به امروز، آب با طی کردن بستر رودخانه کر به تالاب‌های بختگان و کمجان رسیده است.
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، خشک شدن دریاچه بختگان در سالیان گذشته مشکلات زیادی را در حوزه معیشت و سلامت برای شهروندان ایجاد کرده بود که رهاسازی مجدد حقابه بختگان از سد درودزن موجب خرسندی و امید کشاورزان و شهروندان به احیای این دریاچه شده است.
به گفته محمود رضایی، با رهاسازی ۵۵ میلیون متر مکعب آب برای تأمین حقابه تالاب بختگان از سد درودزن، ۴۰ میلیون متر مکعب از این آب وارد تالاب‌ها شده و ۱۵ میلیون متر مکعب نیز به جبران کسری سفره‌های آب زیر زمینی و شارژ رودخانه اختصاص خواهد یافت.
او افزود: امسال دومین سالی است که حقابه به بختگان اختصاص داده شده که این آب در مسیر ۱۷۰ کیلومتری در بستر کُر وارد بختگان شده است.
وی، حداقل نیاز آبی سالانه تالاب بختگان را ۳۰۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: به دنبال صدور درخواستی برای تأمین ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب از سد درودزن، سال گذشته بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب و امسال ۵۵ میلیون متر مکعب آب از این محل برای تأمین حقابه بختگان تخصیص یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس اضافه کرد: رها شدن آب از سد درود زن و رسیدن آن به تالاب بختگان امسال برای دومین سال پیاپی است که با پیگیری استاندار فارس محقق می‌شود، پارسال ۴۰ میلیون مترمکعب و امسال ۵۵ میلیون مترمکعب حقابه بختگان رها شده است.