سمنان- ایرنا- معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: طرح‌های آبخیزداری در ۶ میلیون هکتار از ۴۲ میلیون هکتار وسعت مناطق سیل خیز کشور برای مهار و کنترل سیلاب انجام شده است.

پرویز گرشاسبی شامگاه سه‌شنبه پس از پایان سفر خود به شهرستان گرمسار استان سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: ۴۲ میلیون هکتار از وسعت ۱۶۴ میلیون هکتار وسعت عرصه‌های منابع طبیعی کشور جزو مناطق سیل خیز است که اکنون بر اساس اولویت‌بندی در ۶ میلیون هکتار که جزو مناطق بحرانی درجه یک بود طرح‌های آبخیزداری برای کنترل و مهار سیلاب انجام شد.

وی بیان کرد: امسال پنج‌هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در مناطق سیل خیز اختصاص یافت و ردیف اعتباری ویژه سیل برای مناطق جنوبی کشور مانند خوزستان، بوشهر و هرمزگان در نظر گرفته شد تا اجرای طرح‌های کنترل و مهار سیلاب در این مناطق  تسریع شود و تلاش‌ می شود این ردیف اعتباری ویژه در سال بعد نیز در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: در ۱۱ استان سیل‌ خیز کشور در ۲۴ زیر حوضه که در سیل ۹۸ درگیر سیل بودند، از محل صندوق توسعه ملی در اعتبارات سال ۹۸ عملیات آبخیزداری مقابله با سیلاب انجام شده است و در مهر و آبان امسال اجرای طرح‌ها تکمیل شد.

گرشاسبی ابراز داشت: از جمله  استان‌های درگیر سیل ۹۸، می‌توان به شیراز و سیلاب در منطقه دروازه قرآن اشاره کرد که اکنون اجرای طرح آبخیزداری در بالادست به منظور مهار سیلاب اجرا شده و نتیجه موفقیت آمیز بوده است.

وی اضافه کرد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تا کنون در ۴۲ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی برای انجام طرح‌های آبخیزداری به منظور مقابله با مخاطراتی مانند سیل و فرسایش خاک مطالعاتی انجام  داده است که تا کنون در ۳۱ میلیون هکتار از مناطقی که مطالعات انجام شده طرح‌های آبخیزداری انجام شده است و اجرای طرح در باقیمانده عرصه‌هایی که مطالعات انجام شده در دستور کار است.

گرشاسبی یادآور شد: هر ساله انجام  ۲۵ درصد مطالعه در عرصه‌های منابع طبیعی به ازای اجراهای طرح‌های آبخیزداری  دنبال می‌شود.

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: برای اینکه یک مطالعه تبدیل به اجرای طرح شود ۱۳ گزارش باید پیوست مطالعه شود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۳ گزارش شامل گزارش در زمینه‌های مختلف مانند پوشش گیاهی منطقه، وضعیت فرسایش و رسوب منطقه، وضعیت سیل‌خیزی و وضعیت زمین‌شناسی و توپوگرافی منطقه می‌شود.

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: در کنار هر مطالعه ۲ جلد پیشنهاد برای اجرای طرح ارایه می‌شود.

گرشاسبی معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به منظور بازدید از طرح پژوهشی مالچ پوشالی(بادشکن غیر زنده) که برای اولین بار در کشور به منظور مقابله با بیابانزایی انجام شده است به استان سمنان سفر کردند.

بیش از ۹۶ درصد استان سمنان در حوزه اصلی فلات مرکزی قراردارد و دارای مساحتی بیش از ۹ میلیون هکتار است که بیش از پنج میلیون هکتار آن مناطق بیابانی و نیمه خشک است.