به گزارش ایرنا، پرویز گرشاسبی روز سهشنبه در بازدید از اولین طرح پژوهشی بادشکن غیرزنده(مالچ پوشالی) در شهرستان گرمسار استان سمنان ابراز داشت: امسال با اعتبار اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی در وسعت یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار طرحهای آبخیزداری در ۸۰۷ حوضه آبخیز اجرا میشود.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: در ۸۰۰ هکتار از حوضههای آبخیز کشور از ابتدای امسال تا کنون طرحهای آبخیزداری اجرا شده است.
وی بیان کرد: طرحهای آبخیزداری در مدت ۵۰ سال گذشته در بیش از ۳۰ میلیون هکتار از حوضههای آبخیز کشور اجرا شد.
وی اضافه کرد: اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری نقش مهمی در افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش خسارت سیلاب، کاهش فرونشست زمین و تقویت سفره های آب زیرزمینی دارد.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: ساخت سازه های متعدد مانند سنگ ملات، بندهای خاکی و عملیات زیستی (تقویت پوشش گیاهی) از جمله طرح های آبخیزداری محسوب می شود.
وی تصریح کرد: تا کنون یک هزار بند خاکی در کشور در قالب طرحهای آبخیزداری ایجاد شده است که نقشی مهم در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی دارد.
گرشاسبی تصریح کرد: سالانه به طور متوسط به ازای هر یک هکتار اجرای طرحهای آبخیزداری ۵۳۰ متر مکعب آب استحصال میشود و اگر وسعت اجرای طرحهای آبخیزداری ۳۰ میلیون هکتار در نظر بگیریم سالانه ۱۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون هکتار آب استحصال میشود.
گفت: تا کنون در ۴۲ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی مطالعات برای انجام طرحهای آبخیزداری انجام و در ۳۱میلیون هکتار از آن طرحهای آبخیزداری اجرا شد و اجرای طرح در باقیمانده مطالعات در دستور کار است و دنبال میشود.
گرشاسبی معاون آبخیزداری و وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور امروز به منظور بازدید از طرح پژوهشی مالچ پوشالی یا بادشکن غیرزنده، که برای اولین بار در کشور به منظور مقابله با بیابانزایی اجرا می شود، به استان سمنان سفر کردند.
نظر شما