به گزارش سه شنبه ایرنا از شبکه تله سور آمریکای لاتین، بنابر اعلام شورای ملی وزارت بهداشت برزیل، میزان مبتلایان این کشور آمریکای جنوبی تا کنون، بیش از ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا بالغ بر ۱۹۱ هزار نفر گزارش شده است.
به این ترتیب به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، بیش از ۳ هزار و پانصد نفر مبتلا ثبت شده است و همچنین از هر ۱۰۰ هزار نفر بالغ بر ۹۱ تن از آنها جان باخته اند.
همیلتون مورانو معاون رئیس جمهوری برزیل هم به تازگی به کووید 19 مبتلا شده است.
بولسونارو رئیس جمهوری این کشور هم که پیشتر به کرونا مبتلا شده بود گفته است «کسانی که مثل من یک بار به کرونا مبتلا شوند بهبود یابند، نیاز به واکسن نخواهند داشت». 14 نفر از وزیران کابینه برزیل تا کنون به این بیماری مبتلا شده اند.
«ناتالیا پاسترناک» میکروب شناس و متخصص ژنتیک مولکولی برزیلی نیز به منتقدان علیه «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل به دلیل ضعف عملکرد در برنامه ملی واکسیناسیون این کشور پیوست.
این متخصص برزیلی ضمن توجه دادن به شرایط بحرانی کشور، درباره خطر عدم پوششدهی مناسب واکسن هشدار داد که براساس برنامه ملی واکسیناسیون تنها به ۴۰ میلیون تن از حدود ۲۱۰ میلیون نفر جمعیت برزیل میتواند اختصاص یابد.
ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری برزیل پیش از این و همزمان با شناسایی گونه جدید جهش یافته کرونا در انگلستان، اعلام کرد که تزریق واکسن این بیماری در کشورش رایگان خواهد بود، اما اجباری نیست؛ او که خودش هم به بیماری کرونا دچار شده، با نادیده گرفتن زیانها و آسیب های جانی و مالی ویروس کرونا به شهروندان کشورش، برای چندمین بار تلاش کرد آن را کم خطرنشان داده و گفت: به نظر من این همه گیری روبه پایان است.
تلاشهای بولسونارو برای الگوبرداری از سیاستهای دونالد ترامپ از زمان حضورش در سمت ریاست جمهوری برزیل به اندازه ای بوده که سبب شده تا لقب «ترامپ برزیل» را به او نسبت دهند.
رئیس جمهوری راستگرای افراطی برزیل همانند همتای آمریکایی خود روشهای درمانی نامتعارفی را برای مقابله با ویروس کرونا پیشنهاد کرده و با اعمال قرنطینه نیز مخالفت کرده بود.
براساس آخرین به روزرسانی تارنمای وردمترز، برزیل پس از آمریکا و هند عنوان سومین رکورددار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را در جهان از آن خود کرده است.