مشهد-ایرنا- جمعی از فعالان و مبارزان مسلمان در کشورهای اسلامی در قالب نشستی مجازی از حمایتهای سردار شهید سلیمانی از ملتهای خود، و الگوپذیری شان از روش و منش سردار دلها و "مکتب سلیمانی" گفتند.

کارشناس مسائل کشورهای آمریکای لاتین شب شنبه در این نشست مجازی گفت: الگوهای اصلی مجاهدتها در منطقه غرب آسیا بر پایه تفکر حسینی و قیام امام حسین(ع) بوده است، شهید سلیمانی نیز همه پیروزی های منطقه را بر پایه تعالیم و مفاهیم حسینی به دست آورده است.

سهیل اسعد افزود: برای این که مکتب سلیمانی را به نسل های آینده منتقل کرده و تعلیم و آموزش دهیم باید بگوئیم مکتب تشیع با کربلا و امام حسین(ع) الگو و نمونه اصلی این تعالیم است که باید به نسلهای بعد منتقل کرد.

وی ادامه داد: پیش از این کمونیست‌هایی مانند چه‌گوارا و فیدل کاسترو در منطقه آمریکای لاتین نمادهای ظلم ستیزی و مقابله با جهان امپرالیسم در قالب جنبش‌های چپ بودند اما اکنون این قبیل مبارزات ضد امپریالیستی ملتها با ارائه مباحثی مانند همچون گفت و گوی کشورها و تمدنها به حاشیه رفته تا جایی که این قبیل مبارزات به خاطرات و مقولات تاریخی تبدیل شده است.

سردار سلیمانی ظلم ستیزی ملتها را احیا کرد

این کارشناس سیاسی مسلمان اهل کشور آرژانتین گفت: از برکات حرکت حاج قاسم سلیمانی این بود که بُعد فراموش شده ملتها در مبارزه با ظلم را احیا کرد و ملتها را به عنوان قهرمانان اصلی مبارزه علیه ظلم مطرح نمود، چنانکه حشد الشعبی عراق و دیگر مجاهدان به عنوان نمونه های بارز این جنبشهای مردمی شکل گرفتند.

اسعد افزود: طبق آموزه های مکتب سلیمانی همه آحاد ملتهای غیور می‌توانند در مسیر مبارزه با ظلم قرار بگیرند و البته او با رفتار خود یک الگوی عملی نیز برای این جنبش‌های مردمی مطرح کرد.

وی اضافه کرد: این نوع تفکر که در عراق با فتوای آیت الله سیستانی در یک روز ارتش مردمی چند صد هزار نفری را فراهم نمود اکنون به یک مقبولیت اجتماعی و بین المللی تبدیل شده و در میان مجاهدین منطقه نیز با محبوبیت مطرح است.

یکی از علمای افغانستان نیز در این نشست مجازی گفت: پیش از سقوط طالبان حضور سردار سلیمانی در کنار دولت افغانستان و وزیر دفاع آن، شهید احمد شاه مسعود بسیار تاثیر گذار بود.

حجت الاسلام حسینی مزاری افزود: در حالی که ۹۰ درصد خاک افغانستان در آن سالها در تصرف رژیم طالبان بود شهید سلیمانی در کنار احمد شاه مسعود در ولایات شمالی این کشور و دره پنجشیر حضور داشت.  

وی ادامه داد: اگر کمکهای سردار سلیمانی به مقاومت و مجاهدان افغانستان نبود آنها نمی توانستند بر گروه طالبان پیروز شوند و اکنون که غربیها به سرکردگی آمریکا به افغانستان هجوم آورده اند در ساقط کردن طالبان، مدیون این رشادتها هستند.

مردم سالاری افغانستان مدیون حاج قاسم

رییس مرکز فرهنگی - اجتماعی تبیان گفت: پس از سقوط طالبان مقرر شد در نشست موسوم به "بُن" سیستم حکومتی افغانستان تعیین و طراحی شود، آمریکاییها خواستار بازگشت رژیم شاهنشاهی و جایگزینی شاه افغانستان به جای طالبان شدند اما تلاشهای پشت پرده سردار سلیمانی این طرح غرب را با شکست مواجه کرد.

حسینی مزاری گفت: با تلاشهای حاج قاسم بود که حکومتی با اکثریت مجاهدین، گروه های مبارز و اقلیتهای مذهبی و قومی در قالبی دموکراتیک و مردم سالار در افغانستان تشکیل شد.

وی ادامه داد: دولت فعلی افغانستان نیز باید از تجارب سردار سلیمانی و مبارزات او در سوریه در مقابل تروریستها استفاده کند و در راه مبارزه با تروریسم در افغانستان از آن بهره گیرد.

این کارشناس سیاسی و فرهنگی اهل افغانستان گفت: اگر دولت افغانستان می خواهد در مبارزه با تروریسم ریشه طالبان و داعش را بخشکاند باید از تجربه جبهه مقاومت در راستانی استحکام حاکمیت و منافع اسلامی، ملی و تمامیت ارضی افغانستان استفاده کند.

یک فعال سیاسی اهل فلسطین نیز گفت: حاج قاسم سلیمانی نقش مهمی برای کمک به نیروهای مقاومت فلسطین و به ویژه ارسال اسلحه و مهمات به نوار غزه داشت.

عبدالعزیز عدنان افزود: اگر امروز جبهه مقاومت فلسطین قدرتمند شده و به موشک و دیگر سلاح ها مجهز است همه مرهون تلاشهای حاج قاسم است. 

حاج قاسم؛ فلسطینی‌تر از هر فلسطینی

این مبارز فلسطینی گفت: رابطه ما و گروه های فلسطینی با حاج قاسم علاوه بر مسائل نظامی رابطه ای فکری، دوستانه و بر پایه عشق و علاقه به یک فرمانده محبوب استوار بود و در حضور حاج قاسم در غزه نیز این موضوع مشاهده شد.

عدنان، حاج قاسم را فلسطینی تر از هر فلسطینی و مجاهد تر از همه مجاهدان در راه آزادی فلسطین عنوان کرد و افزود: مردم غزه در زمان شهادت حاج قاسم سلیمانی راهپیمایی کردند و کار احمقانه آمریکاییها در ترور حاج قاسم، طرفداری حاج قاسم از فلسطین و حقانیت محور مقاومت را برای همه روشن نمود و حتی برخی افرادی که گرایشی به امارات و سعودیها و دیگران داشتند این حقیقت را دریافتند.

سردار دلها، قهرمان و الگوی کودکان

یک کارشناس مذهبی از کشور تایلند نیز گفت: برای توصیف جایگاه سردار سلیمانی در تایلند همین بس که مردم تایلند پس از شهادت سردار بسیار متاثر شدند و تا چند روز مردم تایلند به سفارت ایران مراجعه کرده و تسلیت می‌گفتند.

فاطمه چاونگ وان افزود: بسیاری از مردم در تایلند تصاویر پروفایل خود در شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک و لاین را به تصویر شهید سردار سلیمانی اختصاص دادند.

وی با استناد به صحبتهای رهبر معظم انقلاب ادامه داد: سردار سلیمانی یک مکتب هستند که با شجاعت و تیزهوشی با دشمن برخورد کردند و همیشه نیز پیروز بودند، حال ما می بینیم این سردار بزرگ در مقابل رهبر انقلاب در کمال تواضع بودند و نسبت به یتیمان با دلسوزی و مهربانی رفتار می کردند.

این کارشناس مذهبی افزود: سردار سلیمانی باید جایگزین شخصیتها و قهرمانهای کاذب و خیالی مانند سوپرمن برای کودکان شود و مادران در تربیت کودکان شخصیت والای سردار سلیمانی را الگو و آن را در دل کودکان خود جای دهند.

هشدار سردار سلیمانی به رژیم بحرین

یکی از رهبران انقلاب بحرین نیز در تشریح شخصیت سردار سلیمانی گفت: او احترام قابل توجهی به علمای اسلام داشت و زمانی که حکومت بحرین در فکر آزار شیخ عیسی قاسم رهبر دینی و عالیقدر مردم بحرین بود این سردار بزرگ در قالب بیانیه ای به حکومت بحرین هشدار داد و آنان را از هرگونه اشتباهی بر حذر داشت.

حجت الاسلام عبدالله دقاق افزود: مهربانی و خوش خلقی سردار سلیمانی دیگر خصیصه او بود که در خاطرت متعدد از برخورد شخصی ایشان با طلاب بحرینی بارها ثبت شده است.

وظیفه ما این است که از تحریم شخصیت حاج قاسم جلوگیری کنیم

کارشناس جنبش‌های اسلامی نیز در این نشست گفت: پس از دهه ۹۰ میلادی و سرنگونی نظام دو قطبی بود که معادله کلان قدرت در منطقه غرب آسیا رقم خورد و شاهد حضور ناوهای آمریکا و غرب در این منطقه بودیم.

علی کمیلی افزود: پس از این دوران بود که آمریکا به بهانه جنگ با عراق و افغانستان در منطقه حضور یافت و به نوعی گفتند که هدف بعدی ایران است.

وی ادامه داد: حاج قاسم سلیمانی در سال ۷۶ خورشیدی فرمانده سپاه قدس شد و سه سال پس از آن هجمه های مختلف و پیچیده نظامی، امنیتی و غیرامنیتی علیه ایران در منطقه به اوج رسید.

کارشناس جنبش‌های اسلامی گفت: با رشادتهای حاج قاسم و دیگر چهره‌های جبهه مقاومت، آمریکا و غرب با وجود دانستن تبعات و هزینه سنگین ترور وی به این کار اقدام کردند  چرا که در برابر حاج قاسم راهی به جز ترور نداشتند.

کمیلی افزود: امروز وظیفه ما این است که از تحریم شخصیت حاج قاسم جلوگیری کنیم چون او مانند سایر سرداران دفاع مقدس نیست، ویژگی و تمایز حاج قاسم این است که فهم دقیق بین المللی داشت و به دنبال پیام حقیقی انقلاب اسلامی بود.

وی اضافه کرد: همچنان که امام خمینی(ره) دوگانه سنی و شیعی را به دو گانه اسلام ناب و اسلامی آمریکایی تغییر داد، حاج قاسم نیز به این دیدگاه معتقد بود و جوانان نیز در راه شناخت حاج قاسم باید مانند او انقلاب را از منابع اصلی نهضت یعنی حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بشناسند.

یادآور می شود این گفت و گوی مجازی که در شبکه های اجتماعی و رسانه های اینترنتی به صورت زنده پخش می شد به همت گروهی با عنوان " نهضت سواد رسانه‌ای انقلاب اسلامی" ترتیب داده شده بود.