درس هایی که مقاومت فلسطین از حاج قاسم آموخت

تهران- ایرنا - مقاومت فلسطین پس از ۷۳ سال نبرد با صهونیست ها و انواع مبارزه وارد فاز جدیدی شده است که می توان از آن به عصر مبارزه به سبک سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تعبیر کرد.

مروری بر تاریخ مبارزاتی ملت فلسطین که از زمان اشغال آن به دست صهیونیسم بین الملل آغاز شد، نشان می دهد که تاریخ مقاومت ضد اشغالگری در فلسطین از ۷۳ سال پیش یا رویکرد نظامی گرای صرف (تقابل سخت) یا وادادگی افراطی منجر به سازش بوده است.

اما با ورود سردار سلیمانی به عرصه مقابله با اشغالگری در منطقه، به ویژه در موضوع فلسطین، فصل جدیدی در این مبارزات شکل گرفت که این سبک و رویکرد فضای سیاسی و اجتماعی صهیونیست ها را در وحشت فرو برده است.

وحدت نیروها

نیروهای شر در موضوع فلسطین، از هنگام تغییرهای بنیادین در نظام بین الملل در اواخر دهه ۹۰ میلادی قرن گذشته که با فروپاشی بلوک شرق و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی کلید زده شد، کوشش کردند با جزیره جزیره کردن فلسطین و تجمیع فلسطینی ها در جزایر جدا ازهم ، وحدت این نیروها را بشکنند.

عنصر وحدت، نقش تعیین کننده ای در تقابل های عرصه روابط بین الملل دارد؛ بی شک ملتی که دچار پراکندگی و تفرقه است، نه تنها قادر به مقاومت نیست، بلکه به راحتی بازیچه قوای شر می شود.

سردار شهید قاسم سلیمانی وحدت نیروهای فلسطینی را از نخستین اولویت های مقاومت فلسطینیان قرار داد، به طوری که نتیجه آن در جنگ ۲۲ روزه به بار نشست و امروز هماهنگی نیروهای فلسطینی از نوار غزه تا کرانه باختری و قدس شرقی در بهترین وضعیت خود قرار دارد.

تجمیع ظرفیت های مبارزه

پیش از این، تحرکات فلسطینیان در مناطق مختلف، تنها محدود به همان مناطق بود و فلسطینیان دیگر مناطق نسبت به آن حساسیت چندانی نشان نمی دادند، همین طور نسبت به حوادثی که در این مناطق رخ می داد، اما امروز مقاومت فلسطینی با توجه به درس هایی که از کار با سردار سلیمانی آموخته است، به اوج حساسیت و بلوغ رسیده است.

امروزه اهالی غزه در واکنش به اقدام های ضد بشری صهیونیست ها در کرانه باختری و قدس شرقی در ارتباط با شهرک سازی، وارد تقابل می شوند و رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار می دهند.

امروز با هر حادثه ای در گوشه ای از همان جزایر جدا از هم ، ندای همبستگی بلند است.

مردمی کردن مقاومت و مبارزه

سردار همان گونه که در سخنرانی هایش تاکید می کرد بر مردمی بودن مقاومت ایمان داشت؛ به این معنا که مبارزه بدون پشتوانه مردمی ره به جایی نخواهد برد.

بی شک، پیروزی در نبرد ۲۲ روزه میان ارتش اسرائیل با نوار غزه، بدون مقاومت مردم غزه ممکن نمی شد؛ همان گونه که در نبرد ۳۳ روزه با مقاومت ملت لبنان، برای جریان مقاومت و حزب الله رقم خورد.

اعتماد به نفس و انگیزه سازی در راه مقاومت

شاگردان سردار در محور مقاومت، از او یاد گرفته اند که در مبارزه به اعتماد به نفس و انگیزه نیاز است. فلسطینی ها از او فرا گرفته اند که مقاومت نیازمند ایمان به مسیری است که انتخاب کرده اند.

امروز جریان های مقاومت، به دنبال تجربه پیروزی های سال های اخیر از اعتماد به نفس بالایی برخوردار شده اند که به تبع آن انگیزه برای ادامه راه را در میان آنان دو چندان کرده است. 

دیپلماسی و تلاش برای صلح

سردار سلیمانی در طول دورانی که هدایت مقاومت را در منطقه در دست داشت، به روش های مختلف ثابت کرد و نشان داد که جنگ و مقاومت هدف غایی نیست، بلکه بخشی از یک کوشش بزرگ برای صلح است. چنانچه تجربه های عراق و سوریه و یمن نشان می دهد که او جنگ و جهاد را نیز برای برقراری صلح می خواهد.

امروز مقاومت فلسطین هم با درس آموزی از این روش به دنیا نشان داده است که غده اصلی و بحران ساز منطقه غرب آسیا و خاورمیانه اسرائیل است و به همین دلیل هم هست که امروزه دیگر آن حمایت جهان غرب از اسرائیلی ها را در قرن بیستم شاهد نیستیم.

امروز نسل جدیدی از مبارزان فلسطینی پا به عرصه گذاشته اند که مبارزه را به رسم و سبک و سیاق قاسم سلیمانی ادامه می دهند، آن گونه که اسرائیلی ها مانند گذشته نتوانند مظلوم نمایی کرده و ادعا کنند که در منطقه تنها هستند و در محاصره !

مبارزه به سبک قاسم سلیمانی اکنون فضای سیاسی اسرائیل را نیز از خود متاثر کرده است؛ آیا همه اختلافات کنونی در حاکمیت رژیم صهیونیستی، ناشی از رقابت های داخلی سیاسی است و متاثر از مقاومت نیست؟

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha