بغداد – ایرنا- مشاور حقوقی پارلمان عراق از انجام شکایت قضایی در یک دادگاه سوئد به خاطر تشعشات هسته ای ناشی از انهدام راکتور هسته ای عراق توسط رژیم صهیونیستی و استفاده آمریکا از اورانیوم ضعیف شده در جنگ علیه عراق خبر داد.

به گزارش ایرنا، «هاتف الرکابی» مشاور حقوقی پارلمان عراق امروز سه شنبه گفت که شکایتی قضایی در دادگاه ویژه سوئد برای درخواست جهت دریافت غرامت به خاطر تشعشعات هسته ای ناشی از جنگ های گذشته علیه عراق مطرح شده است.
وی افزود: درچارچوب این شکایت، با دانشگاهیان عراقی مقیم فرانسه، کانادا، دانمارک و بلژیک تماس گرفته شده است و آنها برای ارایه کمک در قالب تیم حقوقدانان به منظور تلاش برای صدور مصوبه ای از شورای امنیت جهت پرداخت غرامت به عراق به خاطر زیان های وارده ناشی از انهدام تاسیسات هسته ای این کشور ابراز آمادگی کرده اند.
وی از "همه سازمان های محیط زیستی و کسانی که اطلاعاتی را درباره آلودگی تشعشعات و آثار اورانیوم ضعیف شده دارند، خواست تا تیم حقوقدانان را مطلع کنند".
گفتنی است که الرکابی شکایت خود را در ۲۶ ماه گذشته میلادی در دادگاه کیفری سوئد در شهر استکهلم برای دریافت غرامت ناشی از آلودگی های تسلیحاتی، بمب ها و موشک های حاوی اورانیوم ضعیف شده و نظایر آن که علیه عراق در طول دهه ها بکار برده شد، مطرح کرد.
براساس گزارشی که الرکابی در پارلمان عراق مطرح کرد، آمریکا سه بار در سالهای ۱۹۹۱، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۳ میلادی عراقی ها را هدف قرار داد و علاوه بر آن، رژیم اسرائیل به راکتور تموز عراق در سال ۱۹۸۱ میلادی حمله کرد که این حملات، باعث قربانی شدن صدها هزار عراقی به خاطر قرار گرفتن در معرض تشعشات و بروز انواع سرطان ها و لخته های مغزی و تولد کودکان ناقض الخلقه شد و خاک عراق همچنان غرق در تاثیر تشعشات است.
الرکابی که با روزنامه «الصباح» عراق گفت وگو می کرد، خاطرنشان ساخت: مصیبت بزرگتر این است که نظام عراق در طول همه این سالها کاری نکرده است و نه کشور را از آلودگی پاکسازی کرده و نه از جامعه بین المللی برای ملزم کردن آمریکا و هم پیمانانش برای پاکسازی عراق یا پرداخت غرامت درخواست کرده است.
با گذشت بیش از ۱۶ سال از جنگ آمریکا علیه عراق، هر از گاهی گوشه‌هایی از آثار و پیامدهای مخرب ناشی از این جنگ و کشتار خاموش و تدریجی شهروندان عراقی توسط نظامیان آمریکایی نمایان می‌شود.

یک ماه پیش بود که منابع پزشکی عراق بار دیگر از مرگ و میر کودکان این کشور به دلیل بکارگیری سلاح‌های ممنوعه در طول جنگ آمریکا علیه کشورشان خبر دادند.
«احمد مخلف حماد» مدیر اطلاع رسانی بیمارستان شهر «فلوجه» مرکز استان الانبار در غرب عراق گفت که با وجود گذشت ۱۶ سال از جنگ، هرساله بیش از یکهزار کودک عراقی در شهر فلوجه - به خاطر استفاده آمریکا از سلاح‌های ممنوعه در سطح جهان در این جنگ - ناقص و با معلولیت به دنیا می‌آیند.
وی افزود که «فسفر سفید» و دیگر سلاح‌های کشنده‌ای که ارتش آمریکا در جنگ علیه عراق بکار برد، همچنان آثار و پیامدهای مخرب خود را بر مردم ما برجای می‌گذارند.
حماد تصریح کرد که ناهنجاری‌های مادرزادی و ژنتیکی در سطح بالا، ۵ سال پس از جنگ در شهر فلوجه نمایان شد و هر سال دستکم هزار کودک عراقی به خاطر استفاده از اورانیوم ضعیف شده و فسفر سفید در جریان جنگ آمریکا علیه این شهر در سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی، ناقص و با معلولیت به دنیا می‌آیند.
موسسه‌ای موسوم به "شبکه اطلاعات فراگیر منطقه‌ای" مستقر در نایروبی مرکز کنیا، آن زمان اسناد جدیدی از تخلفات آمریکا از قوانین بین‌المللی به دست آورد که قبلاً منتشر نشده بود.
این اسناد حاصل گزارش‌ها و تجزیه و تحلیل نمونه‌هایی بود که در اختیار دانشگاه «جورج واشنگتن» در سال ۲۰۰۳ قرار داشت، اما نتایج آن محرمانه مانده بود.
در این اسناد ذکر شده که ارتش آمریکا در جنگ با استفاده از جنگنده‌های نوع « A-۱۰ » دستکم ۱۱۶ بار اهداف آسان نظامی، مانند مقرها، خودروها و کامیون‌ها را با تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده، هدف قرار داده بود. این درحالی است که گزارش‌های نهادهای غیردولتی و پزشکی داخلی و بین‌المللی از موارد ابتلا به سرطان نیز در برخی استان‌های عراق از استفاده آمریکا از سلاح‌های ممنوعه در جنگ علیه عراق سخن گفته‌اند.