به گزارش روز جمعه پایگاه خبری ساینسدیلی، برای درمان سرطان سینه معمولا از دو داروی آنتراسیکلین و تراستوزومب استفاده میشود. این داروها موجب آسیب بافت قلب به ویژه در زنانی میشود که دارای فاکتورهای ریسک بیماری قلبی از جمله سن بالا و بیماریهای مزمن هستند.
محققان با استفاده از اطلاعات موجود در بانکهای اطلاعاتی، میزان و دلایل وقوع نارسایی قلبی در زنان بالاتر از ۶۶ سال را که به دلیل تشخیص سرطان سینه با داروهای مذکور تحت شیمیدرمانی قرار گرفتهاند، در بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ میلادی مورد مطالعه قرار دادند.
هر یک از افراد مورد مطالعه بر اساس مجموعهای از عوامل با فردی در شرایط مشابه که داروی استاتین مصرف میکرد، مقایسه شد و سابقه مراجعه هریک از اعضای دو گروه به اورژانس و بستری شدن آنها در بیمارستان در طول ۵ سال بعد از اتمام شیمیدرمانی ردگیری شد.
در نتیجه این مطالعه مشخص شد هیچیک از اعضای گروه دوم که استاتین مصرف میکردند، دچار نارسایی قلبی نشدهاند.
در بین ۶۶۶ جفت از زنان مورد مطالعه که با داروی آنتراسیکلین شیمیدرمانی شدند، احتمال بستری شدن اعضای گروه دوم به دلیل نارسایی قلبی ۵۵ درصد کمتر از گروه اول است.
همچنین در بین ۳۹۰ جفت از زنان مورد مطالعه که با داروی تراستوزومب شیمیدرمانی شدند، احتمال بستری شدن اعضای گروه دوم به دلیل نارسایی قلبی ۵۴ درصد کمتر از گروه اول است.
به گفته محققان نتایج این تحقیقات نشان میدهد مصرف استاتین میتواند مانع نارسایی قلبی در بیمارانی شود که تحت شیمی درمانی با دو داروی آنتراسیکلین و تراستوزومب قرار دارند.
سرطان سینه بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است.
آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد سرطان سینه عبارتند از:
-سرطان سینه شایعترین سرطان در زنان است.
- سالانه حدود ۲.۱ میلیون زن به سرطان سینه مبتلا میشوند.
-سرطان سینه بیشترین عامل مرگ و میر سرطان در بین زنان را به خود اختصاص داده است.
-در سال ۲۰۱۸ میلادی ۶۲۷ هزار زن بر اثر سرطان سینه جان خود را از دست دادند.
-سرطان سینه ۱۵ درصد آمار مرگ و میر زنان بر اثر سرطان را به خود اختصاص میدهد.
-نرخ سرطان سینه در سراسر جهان رو به افزایش است.
-غربالگری منظم و تشخیص به موقع مهمترین عوامل موفقیت در درمان است.
سرطان سینه چیست؟
به رشد کنترل نشده سلولهای پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته میشود. هر سینه از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشهای در کنار هم قرار دارند. لوبها مجموعهای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخشهای کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده میشود. سرطان سینه در زنان شایعتر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.
سرطان سینه در مردان
سرطان سینه در مردان تقریبا نادر است و یک درصد از تمام موارد ابتلا را شامل میشود. اطلاعات زیادی در مورد سرطان سینه در مردان در دست نیست؛ ولی بر اساس آمار جدید شیوع این بیماری در مردان طی چند دهه اخیر افزایش یافته است. مطالعات جدید محققان کلینیک مایو نشان میدهد تفاوتهایی بین بیولوژی تومور سینه زنان و مردان وجود دارد. این مطالعه نشان میدهد تومور سینه در مردان معمولا در سنین بالا رخ میدهد و تومور تمایل بیشتری برای حرکت به سمت غدد لنفاوی دارد و از این رو درمان را مشکلتر میکند. تمام این موارد نشان میدهد ممکن است درمان به روشهای مشابه تومور در زنان برای مردان کارآمد نباشد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of the American Heart Association منتشر شده است.