۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۲
کد خبر: 82585706
T T
۰ نفر
رژيم غذايي پرچرب در دوران بارداري و خطر ابتلا به سرطان سينه

تهران – ايرنا – مطالعات جديد نشان مي‌دهد رژيم غذايي پرچرب در دوران بارداري مي‌تواند به التهاب بيش از حد و احتمال ابتلا به سرطان سينه در نسل‌هاي بعدي مرتبط باشد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان دانشگاه جورج تاون آمريكا با بررسي موش‌هاي آزمايشگاهي دريافتند رژيم غذايي پرچرب موش‌ها منجر به تغييرات ژنتيكي در حيوان مي‌شود كه مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان سينه را در سه نسل آينده افزايش دهد.
اين مطالعه نشان مي‌دهد تغييرات ژنتيكي ناشي از رژيم غذايي پرچرب در دوران بارداري در نسل اول و سوم موش‌هاي ماده مشهود است. محققان در طول آزمايش دريافتند چند ژن مختلف در زنان با افزايش احتمال ابتلا به سرطان سينه، افزايش مقاومت در برابر درمان و اختلال ايمني مرتبط است. اين تحقيق ارتباط رژيم غذايي و شيوه زندگي و سرطان را بيش از پيش تاييد مي‌كند.
به رشد كنترل نشده سلول هاي پوشش داخلي مجراي شيري يا لوبول، سرطان سينه گفته مي شود. هر سينه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشكيل شده كه به صورت خوشه اي در كنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه اي از غدد شيري هستند.
هر لوب از بخش هاي كوچكتري به نام لوبول تشكيل شده است. سرطاني كه از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار ناميده مي شود. سرطان سينه در زنان شايع تر است، گرچه احتمال ابتلاي مردان نيز به سرطان سينه وجود دارد.
معمولا پس از تشخيص سرطان و نمونه برداري، درمان آغاز مي شود كه شامل پرتودرماني، هورمون درماني و شيمي درماني است. در برخي موارد و درصورت عدم گسترش تومور، به تشخيص پزشك پرتودرماني كفايت مي كند.
سرطان سينه تهاجمي ترين نوع سرطان زنان در سراسر جهان است و 16 درصد آمار سرطان هاي زنان را به خود اختصاص مي دهد. با توجه به پيشرفت علم، اكثر بيماران درمان مي شوند و بدون كوچكترين تغيير به زندگي خود ادامه مي دهند.
اميد به زندگي و حمايت خانواده، يكي از مهمترين عوامل موفقيت در درمان سرطان سينه است و در كشورهاي توسعه يافته به دليل فرهنگ سازي در زمينه تغذيه سالم و فعاليت مستمر بدني، درمان با موفقيت بيشتري صورت مي گيرد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Breast Cancer Research منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر