به گزارش ایرنا، تارنمای سازمان جهانی بهداشت به نقل از سخنرانی دیروز (۲۹ دی) تدروس در جلسه هیئتمدیره این سازمان نوشت که ۳۹ میلیون دوز واکسن در ۴۹ کشور پردرآمد جهان تزریقشده در حالیکه یک کشور کمدرآمد تنها ۲۵ دوز واکسن تزریق کرده است.
وی افزود که رویکرد «اول، من» در نهایت منجر به «طولانی شدن همهگیری بیماری، محدودیتهای لازم برای مهار آن و مشقات اقتصادی و انسانی» خواهد شد.
آدهانوم گفت: ما ۲ میلیارد دوز واکسن تأمین کرده و اختیار خرید بیش از ۱ میلیارد دوز دیگر نیز داشته و هدفگذاری کردهایم که از فوریه توزیع واکسنها را آغاز کنیم.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: برخی از کشورها و شرکتها با وجود آنکه سخن از دسترسی برابر به واکسن میزنند، کماکان توافقهای دوجانبه را در اولویت قرار داده و با دور زدن کوواکس قیمتها را افزایش میدهند.
بسیاری از تولیدکنندگان واکسن به جای آنکه اطلاعات کامل واکسن تولید شده را به سازمان جهانی بهداشت ارائه دهند، به دنبال کسب تائید سازمانهای ذیربط در کشورهای ثروتمندند. این ممکن است توزیع واکسنهای کوواکس را به تأخیر اندازد.
بزرگترین کارزار واکسیناسیون در تاریخ، اکنون در سراسر جهان در حال اجراست. بیش از ۴۲.۲ میلیون دوز واکسن در ۵۱ کشور جهان توزیع شده که این میزان به طور متوسط، حدود ۲.۴۳ میلیون دوز در روز است.
سازمان مردمنهاد انگلیسی آکسفام چندی پیش خبر داده بود که تعدادی از کشورها که ۱۳ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند ۵۰ درصد دوزهای واکسن کرونا را پیشخرید کردهاند.
با گذشت یک سال از همهگیری جهانی ویروس کرونا تاکنون شمار مبتلایان در سراسر جهان از ۹۴ میلیون نفر گذشته و بیش از ۲ میلیون نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جانباختهاند.
روسیه، چین، آمریکا، انلگیس و هند از جمله کشورهایی هستند که تا کنون موفق به تولید واکسن شده اند. واکسن تولید ایران هم وارد فاز انسانی شده ضمن اینکه ایران و کوبا طرح مشترکی برای تولید واکسن در دست اجرا دارند. قرار است روند واکسیناسیون در ایران هم در آینده ای نزدیک آغاز شود.
اینکه واکسیناسیون کرونا در کشورهای برخوردار و ثروتمند جان از جمله اروپا و آمریکا از مدتی پیش شروع شده اما هیچ خبری از این واکسن در بسیاری از کشورهای جهان سوم نیست، نگرانی جدی برای نهادهای بین المللی ایجاد کرده است.
حتی پیش از ساخته شدن واکسن هم مقامات و شخصیت های بین المللی نسبت به احتمال توزیع نابرابر آن بعد از تولید این کالای حیاتی هشدار داده و ابراز نگرانی کرده بودند.