۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۲۸
کد خبرنگار: 943
کد خبر: 84197939
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نقش کرونا در افزایش نابرابری اجتماعی

۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۲۸
کد خبر: 84197939
نقش کرونا در افزایش نابرابری اجتماعی

تهران – ایرنا - سازمان خیریه انگلیسی آکسفام در بیانیه‌ای اعلام کرد که همه‌گیری کرونا نابرابری درآمد را افزایش داده و در حالیکه ثروتمندان جهان توانستند ظرف ۹ ماه زیان‌های خود را جبران کنند، تعداد فقیران دو برابر شده و به ۵۰۰ میلیون نفر رسیده است.

به گزارش ایرنا، در بیانیه دیروز (۵ دی) آکسفام (کنفدراسیون ۲۰ نهاد مستقل خیریه برای مبارزه با فقر) چنین بیان می کند که  حدود ۱۰ سال طول می‌کشد تا فقیران جهان بتوانند توان مالی خود را پس از پایان همه‌گیری کرونا بازیابند.

تارنمای شبکه آمریکایی سی بی اس به نقل از این بیانیه نوشت، در حالیکه افراد کم درآمد با از دست رفتن کار، حقوق و فرصت‌های آینده دست به گریبانند، ثروتمندان آمریکایی به دلیل رونق بازار بورس و بهبود اوضاع اقتصادی توانستند بیش از ۱ تریلیون دلار بر ثروت خود بیافزایند.

آکسفام، آسیب همه‌گیری کرونا را «بزرگ‌ترین افزایش نابرابری ثبت شده» خواند و هشدار داد که زنان و گروه‌های به حاشیه رانده شده قومی و نژادی آمریکا بیشترین صدمه را از این بحران سلامتی دیده و احتمال فقیر شدن، گرسنه ماندن و محرومیت آنان از خدمات بهداشتی از دیگر گروه‌های اجتماعی بیشتر است.

آکسفام چندی پیش خبر داده بود که تعدادی از کشورها که ۱۳ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند ۵۰ درصد دوزهای واکسن کرونا را پیش‌خرید کرده‌اند.

سازمان ملل متحد نیز در گزارش‌های اخیر خود هشدار داده که همه‌گیری ویروس کرونا ممکن است موجب اوج‌گیری فقر مطلق شود. در یکی از این گزارش‌ها آمده: از هر ۳۳ انسان ساکن زمین در سال ۲۰۲۱، یک نفر نیازمند کمک انسان دوستانه برای برآورده کردن نیازهای اساسی خود مانند مواد غذایی و آب می‌شود که نسبت به سال ۲۰۲۰، ۴۰ درصد افزایش خواهد داشت. در گزارش دیگر این نهاد درباره احتمال رانده شدن یک میلیارد تن به سوی فقر تا سال ۲۰۳۰ هشدار داده شده است.

ظرف یک سال گذشته و پس از شیوع ویروس کرونا در چین تاکنون نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر در جهان به بیماری کووید – ۱۹ مبتلا شدند که از این میان بیش از ۲ میلیون و ۱۳۹ هزار نفر جان باخته و حدود ۷۲ میلیون نفر سلامتی خود را بازیافتند.

آمریکا با ثبت بیش از ۲۵ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا و فوت نزدیک به ۴۳۰ هزار بیمار در صدر جدول کشورهای آسیب‌دیده از این همه‌گیری جهانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha