به گزارش ایرنا ، اصغر سلیمانی روز سهشنبه در کارگاه آموزشی اصلاح باغهای گردو در خلخال افزود: ایران چهارمین کشور تولیدکننده گردو در دنیا است ولی بدلیل استفاده از نهالهای بذری عملکرد و کیفیت محصول تولیدی در آن کم بوده و قابل رقابت در بازارهای جهانی نیست.
وی با بیان اینکه گردو یکی از محصولات مهم خشکباری در دنیا بوده و در کشور ما نیز جایگاه مهمی دارد ، اظهارکرد: باغهای گردوی استان اردبیل بدلیل واقع شدن در منطقه سردسیر جزو استانهای آسیبپذیر از سرمای دیررس بهاره بوده و حساسیت درختان گرودی بذری به یخبندانهای دیررس بهاره باعث نوسانات شدید تولید شده و خسارتهای زیادی را به باغداران تحمیل میکند.
او تشریح کرد: اجرای طرح اصلاح باغات گردوی موجود از طریق اجرای طرحهای نوین از جمله سرشاخهکاری با ارقام اصلاح شده و تجاری بر روی درختان گردوی قدیمی برای افزایش سطح کمی و کیفی و مقابله با سرمازدگی محصول ضرورت دارد.
وی حجم زیاد باغات گردوی بذری در مناطق مختلف کشور و نیز کمبود نیروی ماهر برای سرشاخهکاری درختان گردوی کهنسال را از موانع اجرای طرح اصلاح باغهای گردو و تسریع در کار تعویض تاج درختان ذکرکرد.
وی با اشاره به اهمیت شرکت مجریان طرح سرشاخهکاری در کارگاههای آموزشی اصلاح باغهای گردو افزود: دورههای آموزشی متعددی برای تربیت نیروهای ماهر در حال انجام بوده و دورههای مختلفی هم برای آشنایی باغداران و کارشناسان با خصوصیات ارقام اصلاح شده و نحوه مدیریت باغات سرشاخهکاری برگزار خواهد شد.
سلیمانی اظهارکرد: اخیرا کارگاه آموزشی نیز برای بررسی مشخصات اقلیمی موردنیاز گردو ، خصوصیات ارقام تجاری و سازگاری آنها با منطقه برگزار شد.
وی با بیان اینکه شهرستان خلخال به عنوان بزرگترین قطب تولید گردوی استان اردبیل در صورت اجرای طرح سرشاخهکاری شاهد افزایش کمی و کیفی گردو و کاهش مخاطرات کشاورزی و سرمازدگی خواهد بود ، گفت: گروههای مختلف برای سرشاخهکاری تشکیل شده و پس از تکمیل دورههای آموزش عملی ، عملیات اجرایی ۱۱ هزار مورد سرشاخهکاری درختان گردو فروردین سال آینده در خلخال آغاز میشود.