تهران - ایرنا - رسانه‌ها و ناظران سیاسی، پرونده یمن را به عنوان مهمترین محور گفت وگوهای امارات و عمان که دیروز (یکشنبه) در سطح وزیران امور خارجه در مسقط برگزار شد، دانستند.

به گزارش ایرنا، «شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات دیروز در سفری کوتاه وارد مسقط پایتخت عمان شد و با «بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی » وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرد. 

خبرگزاری رسمی امارات (وام) امروز گزارش داد که دو طرف علاوه بر اینکه درباره تعدادی از مسائل مربوط به اقدام مشترک در خلیج فارس گفت و گو کردند، تحولات منطقه، موضوعات منطقه‌ای و بین المللی را بررسی کردند.

بر اساس این گزارش، آنها همچنین درباره همکاری و هماهنگی بین دو کشور برای مقابله با شیوع «ویروس کرونا» و اتخاذ راهبردهای مناسب جهت عواقب این بیماری گفت وگو کردند. 

وام به نقل از عبدالله بن زاید نوشت که روابط امارات و عمان به طور فزاینده‌ای تحت حمایت و نظارت رهبران دو کشور درحال توسعه و پیشرفت است و طرفین به افزایش همکاری های مشترک در تمام زمینه‌ها علاقه مند هستند.

خبرگزاری عمان نیز گزارش داد که طرفین در این دیدار بر اهمیت اقدام مشترک در منطقه در چارچوب شورای همکاری خلیج فارس و همچنین حمایت از همه تلاشها و کمک‌ها برای برقراری امنیت، صلح و ثبات کشورها و مردم کشورهای حاشیه این منطقه تاکید کردند. 

در همین حال روزنامه « العرب » چاپ لندن نوشت: مذاکرات امارات و عمانی در حالی انجام شد که تلاش برای جستجوی راه حل بحران‌های منطقه به ویژه بحران یمن تسریع شده است.

«سالم بن حمد الجهوری» روزنامه نگار و پژوهشگر امور بین‌الملل نیز در این باره گفت: سفر چند ساعته وزیر امور خارجه امارات و دیدار با همتای عمانی خود بدر بن حمد در چارچوب رایزنی مستمر بین دو کشور که در همه مسائل منطقه به ویژه پرونده یمن انجام شد.

این پژوهشگر حوزه بین‌الملل ادامه داد که به نظر می‌رسد دیدگاه مشترک مسقط و ابوظبی در مقابله با بحران یمن به ویژه پس از آشتی خلیج فارس که افق همکاری بیشتر و همه جانبه بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گشود، مورد بررسی قرار گرفته است.

وی توضیح داد که این دیدار همچنین درباره چشم‌انداز دو کشور و شورای همکاری خلیج فارس در مورد ضرورت رسیدگی جامع به پرونده یمن با توجه به حرکت جدید آمریکا به منظور پایان دادن به جنگ این کشور و کمک به احزاب یمنی جهت بازگشت به میز گفت وگو بحث و تبادل نظر شده است. 

الجهوری افزود که در این دیدار فعال کردن همکاری بین دو کشور در بسیاری از زمینه‌ها است که می‌تواند به طرفین برای غلبه بر مشکلات پیش رو به ویژه با توجه به شیوع بیماری کرونا و کاهش رشد اقتصادی امارات و عمان در سه سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است. 

تحرکات منطقه‌ای برای پرونده جنگ یمن در حالی انجام می‌شود که وزارت خارجه آمریکا ۱۱ بهمن از تماس نماینده ویژه این کشور با مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس و انگلیس برای پایان دادن به این جنگ خبر داده بود.

در بیانیه بخش خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا آمده است که «تیموتی لندرکینگ » در نخستین روز کاری خود به عنوان نماینده ویژه این کشور در درگیری یمن، تماس‌هایی با مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته است.

در این بیانیه آمده است: وی با وزیر خارجه دولت مستعفی یمن و سفیران یمن، سعودی، امارات متحده عربی، کویت، بحرین و وزیر خارجه انگلیس درباره تلاش‌های مشترک برای پایان دادن به درگیری در یمن تبادل نظر کرد.

عمان پیشتر نیز با هدف رسیدن به تفاهم برای برقراری آتش‌بس در یمن میزبان رهبران بلندپایه این گروهها بوده است.

عمان از حمله ائتلاف نظامی به رهبری عربستان در یمن برای حمایت از رییس جمهوری مستعفی و فراری این کشور «عبد ربه منصور هادی » در برابر انقلابیون یمنی ( انصارالله) که از مارس ۲۰۱۵ آغاز شد، فاصله گرفت و تنها کشور شورای همکاری خلیج فارس است که حضور خود در این ائتلاف را اعلام نکرد.

عربستان همراه با امارات، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن  منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت کرد.
این تجاوز نظامی تاکنون جز کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی و همچنین آواره شدن میلیون‌ها تن از شهروندان محروم و ویرانی زیرساخت‌ها و قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار در این کشور، نتیجه‌ای برای متجاوزین به همراه نداشته است.

عربستان در تجاوز خود علیه یمن از حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم مالی، نظامی، سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهره‌مند بوده است.