شهرکرد- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری گفت: چنانچه پروتکل‌های بهداشتی به درستی از سوی اصناف رعایت شود و ازدحام و تجمع خطرناکی شکل نگیرد، بنا بر تعطیلی بازار شب عید نداریم.

عبدالرضا علی‌محمدی روز یکشنبه در ستاد استانی مقابله با کرونا افزود: برگزاری دورهمی‌ها و مراسم ختم و عروسی،مشکل اصلی شیوع و ویروس کرونا در استان است و همانطور که از گزارش‌های دانشگاه علوم پزشکی مشخص است نقش بازار در شیوع ویروس کرونا کمتر از برگزاری دورهمی‌ها است.

وی ادامه داد: با وجود توصیه‌های مکرر مبنی بر خودداری مردم از برگزاری مراسم‌های عقد، عروسی، ترحیم و مجالس دورهمی، همچنان گزارش‌های موجود حاکی از برگزاری این دورهمی‌ها در استان است.

علی‌محمدی تصریح کرد: باید راهکار موثری برای جلوگیری از برگزاری دورهمی‌ها تدبیر شود چرا که با شیوع ویروس جهش‌یافته وضعیت خطرناک‌تر شده و باید مراقبت و نظارت بیشتری در این حوزه انجام گیرد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری همچنین بر ضرورت کنترل جدی مبادی ورودی و خروجی استان تاکید کرد و گفت: در همین راستا، نظارت بیشتر بر پایانه‌های مسافربری و حمل و نقل بار نیز می‌تواند مکمل کنترل مرزهای استان باشد.

علی‌محمدی تشدید نظارت‌ها بر بازار و اصناف را از دیگر موارد مهم در مقابله با شیوع کرونا برشمرد و گفت: در برخی اصناف همانند قهوه‌‎خانه‌ها شاهد تجمع افراد هستیم که می‌طلبد بازرسان نظارت بیشتری داشته باشند و موارد تخلف را گزارش داده تا نسبت به برخورد و یا پلمب اصناف بی‌توجه به پروتکل‌های بهداشتی اقدام شود.

رییس دانشگاه شهرکرد نیز در این نشست از برگزاری مجازی ترم تحصیلی جدید در مراکز آموزش عالی استان خبر داد و گفت: کلاس‌ها تا پایان ترم به صورت مجازی برگزار می‌شود.

سعید کریمی افزود: کلاس‌های عملی نیز برنامه‌ریزی شده تا بعد از عید نوروز تنها برای دانشجویان بومی که نیاز به خوابگاه ندارند به صورت حضوری برگزار شود.

وی تصریح کرد: اردوهای راهیان نور ویژه دانشجویان و یادواره‎‌های شهدا نیز به صورت مجازی اجرا می‌شود.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به گزارشی از وضعیت کنترل ترددها در استان اظهار داشت: در ماه جاری رانندگان ۹۵۳ خودرو ارشاد شدند که از این تعداد ۲۱۵ خودرو به استان خوزستان بازگشت داده شد و ۱۳۳ خودرو نیز اعمال قانون شد.

سیروس میرزایی تصریح کرد: همچنین یک هزار و ۵۴۲ خودرو نیز دارای مجوز بودند که تعداد آنها زیاد است و باید در این خصوص تمهیدی اندیشید.

وی ادامه داد: همچنین از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از۲۶ هزار بازدید از صنوف استان انجام گرفت که طی این بازدیدها ۱۲ هزار تذکر داده شد و یک هزار و ۱۷۵ واحد صنفی نیز پملب شد.

معاون هماهنگ‌کننده نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری از به کارگیری ۶ هزار و ۵۹۲ نیرو در خصوص نظارت بر اجرای محدودیت‌های ناشی از کرونا در استان خبر داد و گفت: طی بازدیدهای انجام شده از تردد خودروها، ۲۴ هزار و ۲۸۸ مورد جریمه ۲۰۰ هزار و ۵۰۰ هزار تومانی صادر و ۳۱ خودرو نیز توقیف شد.

میرزایی خاطرنشان کرد: ۱۱ هزار و ۵۲۵ خودرو نیز از مبادی ورودی استان بازگشت داده شد.

جانشین فرمانده سپاه چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به تداوم اجرای طرح شهید سلیمانی در استان با کمک نیروهای بسیج، اظهار داشت: نیروهای بسیج سهم قابل توجهی از اعضای تیم‌های ساماندهی شده این طرح را به خود اختصاص داده‌اند.

مهران مرادی خاطر نشان کرد: ظرفیت بسیج وجود دارد تا همپای کادر درمان در مقابله با شیوع کرونا دیگر نهادها و ارگان‌ها را یاری دهد.

به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین رنگ‌بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سه شهرستان بن، سامان و خانمیرزا در وضعیت آبی(کم خطر) شیوع کرونا و سایر شهرستان‌های استان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، سه مورد مبتلای به ویروس جهش‌یافته انگلیسی در این استان شناسایی شده است.

ویروس جهش یافته کرونا، معروف به کرونای انگلیسی، از قدرت سرایت‌پذیری بیشتری برخوردار است یعنی تا حدود ۷۰ درصد بیشتر از کرونای قبلی قابلیت انتقال و مبتلا کردن افراد جامعه را دارد و درصد کشندگی آن نیز ۳۰ درصد بیشتر از نوع معمولی آن است.