به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از اداره کل میراث، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری، جاسم نصیری افزود: هفت کیلوگرم نقره و مصنوعات نقره و ۱۰ کیلوگرم انواع سنگهای زینتی مانند فیروزه، عقیق، شرفالشمس و کوارتز از جمله اقلام صادر شده در سال ۹۹ به شمار میروند.
وی تصریح کرد: در این مدت سه هزار قطعه انواع زیورآلات مسی شامل دستبند، انگشتر، گوشواره و گردنآویز به کشورهای فرانسه، امارات متحده عربی، ترکیه، ایالاتمتحده عربی و عراق صادر شد.
رییس هیات مدیره اتحادیه صنایع دستی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: متأسفانه سنگهای قیمتی ایران بهصورت خامفروشی عرضه میشود و تقویت و ترویج هنر گوهرتراشی ضمن جلوگیری از خامفروشی سنگهای قیمتی باعث رونق در ارزآوری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزون بر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد سه تا ۶ هزار نفر در فصلهای مختلف سال فعالیت میکنند.
هماکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوه دوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آنها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به شمار میرود.