سعدی نقشبندی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طرح ممیزی مراتع در سه روستای شهرستان دیواندره اجرایی شده است، اظهار داشت: ساماندهی مرتعداران و شناسایی بهره برداران واقعی دارای حق استفاده از مراتع، تعیین حدود، ایجاد تعادل دام و مرتع و صدور پروانه چرای دام از مهمترین اهداف اجرای طرح ممیزی مراتع است.
وی اضافه کرد: در راستای اجرای طرح ۹۹*۹، بهره برداری و استفاده از مراتع کشور منوط بر تهیه طرح مرتعداری است چراکه این عرصه ها مهم ترین منبع تغذیه دامها بشمار میرود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: با ممیزی مراتع، زمان خروج دام از مرتع بر اساس فرصت به گیاهان برای رشد سال بعد و از همه مهمتر رعایت ظرفیت مراتع براساس میزان تولید علوفه نیز تعیین می شود.
نقشبندی اظهار داشت: ۶۷ هزار خانوار در قالب ۴۷۹ طرح و ۹۳ تعاونی مرتعداری در استان فعالیت دارند که در همین زمینه، بهرهبرداران محلی از نظر معیشتی وابستگی کامل به محصولات فرعی مانند علوفه، گیاهان دارویی، خوراکی، صنعتی دارند.
وی یادآور شد: تعاونیهای مرتعداری با مشارکت جوامع محلی تشکیل شده و اعضای آن همان بهرهبرداران محلی هستند که تاثیر بسیار مطلوبی در مدیریت مراتع دارند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد.
جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.