به گزارش ایرنا ، سعدی نقشبندی روز چهارشنبه در مراسم واگذاری ۹ طرح مرتعداری به نمایندگان بهره برداران محلی شهرستان دیواندره اظهار داشت: در طرح مرتعداری بهره برداران می توانند، به کارهای مانند کاشت درختان مثمر و ۲ منظوره در قالب جنگلکاری مشارکتی و اقتصادی ریا، پرورش طیور ، بوم گردی و گردشگری ، پروار بندی و پرورش دام با مدیریت خود اقدام کنند.
وی افزود : دامداران و صاحب پروانه چرای دام در اسرع وقت به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری مراجعه و نسبت به تهیه طرح مرتعداری روستای خود اقدام کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: براساس اطلاعیه دفتر امور مراتع سازمان جنگلها و مراتع آبخیزداری این سازمان تمام دارندگان پروانه چرا تا پایان سال ۱۴۰۰ باید طرح مرتعداری تهیه کنند در غیر این صورت پروانه مرتعداری وچرای دام انها که به صورت موقت و یکساله صادر شده است خواهد شد و حق دامداری در مراتع را ازدست خواهند داد.
وی اظهار داشت: طرح مرتعداری سند توسعه روستا بوده که دامداران و مرتعداران می توانند علاوه بر کار دامداری خود در مراتع به سایر فعالیت های اقتصادی در زمینه کشاورزی و غیرکشاورزی بپردازند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت : دامداران با تهیه طرح وارایه طرح مرتعداری روستا علاوه بر اعتبار بخشیدن بیشتر به پروانه چرای دام خود می توانند اقدام به استعدادیابی و شناسایی پتانسیل های اراضی ملی و مراتع روستا کنند تا در قالب طرج مرتعداری به اجرا گذاشته شود.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
شهرستان دیواندره با جمعیت ۸۰ هزار نفری در ۸۵ کیلومتری شهر سنندج مرکز کردستان قرار دارد.
نظر شما