مصطفی شاکر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هدف از اجرای این سامانه ها افزایش بازدهی، انتقال، و توزیع مناسب آب در اراضی کشاورزی است؛ در نتیجه افزایش تولید به ازای میزان آب مصرفی در واحد سطح را به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه توسعه سامانه های نوین آبیاری و لایروبی قنات ها در دستور کار است، تصریح کرد: اجرای سامانه های آبیاری کم فشار در سال گذشته یکی از برنامه های خوبی بود که در سطح شهرستان به ویژه در ۲ بخش کم برخوردار خارتوران و طرود اجرا شد.
شاکر با بیان اینکه سال ۹۹ یکهزار و ۳۷۲ هکتار در این ۲ منطقه زیر پوشش این سامانه قرار گرفت، ابراز داشت: از ابتدای سال ۷۹ تاکنون در مجموع هشت هزار ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان شاهرود به سامانه نوین آبیاری مجهز شد.
سرپرست اداره فنی و زیربنایی جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه میانگین کشوری در خصوص تجهیز سامانه آبیاری نوین ۲۴.۵ درصد از کل اراضی است، ادامه داد: در این شهرستان ۲۶ درصد از اراضی کشاورزی به این سامانه مجهز شد که از میانگین کشوری بالاتر است.
شاکر احداث کانال و لوله گذاری جهت انتقال آب بین مزارع را در سال گذشته از دیگر فعالیت های اداره فنی و زیربنایی برشمرد و گفت: پارسال ۲۲ طرح به طول ۱۷ هزار و ۶۰۰ متر عملیات لوله گذاری و احداث کانال در بخش های مختلف شهرستان اجرا شد.
وی از بازسازی و مرمت ۳۹ قنات به طول ۱۷ کیلومتر خبر داد و افزود: احداث استخرهای ذخیره آب تکمیل کننده زنجیره سامانه های نوین آبیاری است که در این راستا هفت باب استخر با حجم پنج هزارمترمکعب احداث شد تا موجب افزایش بازدهی در مباحث مختلف عملیات آبیاری شود.
کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود شن ریزی و بهسازی جاده های بین مزارع را از دیگر فعالیت های امور زیربنایی در سال گذشته عنوان و تصریح کرد: عملیات شن ریزی ۲۷ طرح به طول ۲۹ کیلومتر انجام شد.
وی با بیان اینکه این طرح ها امسال هم ادامه خواهد داشت، افزود: هم اکنون ۷۰۰ هکتار سامانه آبیاری نوین در سطح شهرستان در حال اجراست که شامل گام چهارم منطقه کمبرخوردار خارتوران هم می شود.
شاکر ابراز امیدواری کرد که با تلاش همکاران تا پایان امسال تمامی منطقه خارتوران به سامانه آبیاری کم فشار مجهز شوند، اظهار داشت: این منطقه دارای ۲۴ حلقه چاه آب است که به همت همکاران تا پایان امسال به این سامانه مجهز می شوند.
سرپرست اداره فنی و زیربنایی جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه ۲۴ حلقه آب چاه این منطقه سطح زیر کشت ۲ هزار ۴۰۰ هکتاری را شامل می شود، ابراز داشت: در این منطقه بیشتر مردم دامدار هستند در حالی که مشکل تهیه علوفه دام دارند، افزایش بازدهی آبیاری در مزارع تولید علوفه می تواند کمک به سزایی به صنعت دامداری منطقه خارتوران کند.
منطقه خارتوران در شرق استان سمنان و ۲۵۰ کیلومتری جنوب شرق شهرستان شاهرود در مجاورت استان خراسان واقع است.
سطح زمین های زراعی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین های کشاورزی استان سمنان را شامل می شود همچنین سطح باغ های این شهرستان هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ های استان را شامل می شود.
شهرستان شاهرود با ۵۳ هزارکیلومتر مربع وسعت و بیش از ۲۲۰ هزار تن جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.