عباسعلی نهاردانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این صندوق ها در توسعه فعالیتها و کسب درآمدهای بیشتر و اشتغالزایی زنان روستایی نقش بسیار مهمی دارند.
وی با بیان این که طرح های آموزشی و ترویجی در افزایش بازده تولید بسیار موثر است ادامه داد: شیوع کرونا بیشتر فعالیت های آموزشی و ترویجی را به سوی فضای مجازی سوق داد و کارشناسان به صورت برخط پاسخگوی سئوال های تخصصی بهره برداران حوزه کاری خود هستند.
نهاردانی با بیان اینکه آموزش های ترویجی به صورت برخط برای بهره برداران کشاورزی یکی از ضروری ترین نیازهای روز جامعه کشاورزی است، تاکید کرد: گروه های تخصصی در این راستا تشکیل و برخی از مسایل و نیازهای بهره برداران با این روش آسان و کم هزینه پاسخ داده شد.
وی تاکید کرد: بانوان بهره بردار کشاورزی که در تولید کمک می کنند در طرح محصول سالم باغچه خانگی از مزرعه تا خانه با مشارکت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت آموزش های لازم را فرا می گیرند.
رئیس اداره آموزش و ترویج جهاد کشاورزی شاهرود با بیان اینکه به عنوان نمونه در محصول شیر، آموزش های بهداشتی و سایر اقدامات لازم این امر به بانوان آموزش داده می شود، تاکید کرد: سال گذشته طرح محصول سالم در سه هکتار از باغ های روستای دیزج، طرح تولید گیاهان دارویی۲ هکتار زیره در روستای صالح آباد و کشت فلفل شمشیری در روستای گلستان انجام شد.
نهاردانی افزود: در طرح توسعه زنبورداری زنان روستایی برای بانوانی که بیش از ۵۰ کلنی داشتند، آموزش های لازم ارائه شد.
وی ادامه داد: این اداره در سال گذشته ۸۵ دوره آموزشی در ۳۰۰ ساعت و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر روز را به انجام رساند و در این راستا ارسال پیامک های آموزشی و ترویجی برای بهره برداران انجام شد.
نهاردانی تهیه اطلاعیه های ترویجی، همکاری با مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان در شاهرود برای ایجاد مزارع تحقیقی ترویجی، نماهنگ های آموزشی، صدور مجوز مشاغل خانگی و بازدیدهای مربوطه، تشکیل پرونده تسهیلات کم بهره بانکی برای این مشاغل را از جمله فعالیت های آموزشی و ترویجی این اداره برشمرد.
رئیس اداره آموزش و ترویج جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه سال گذشته در نشست های یاوران تولید، مشکلات کشاورزان شناسایی و به مرکز تحقیقات کشاورزی برای انجام پژوهش و تحقیق و رفع مشکل ارسال شد افزود: در طرح ایجاد بازارچه محصولات خانگی طبق تبصره ۱۶ قانون، این اداره سال گذشته در راه اندازی ۳۲ غرفه مشارکت داشت.
سطح زمین های زراعی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین های کشاورزی استان سمنان را شامل می شود همچنین سطح باغ های این شهرستان هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ های استان را شامل می شود.
شهرستان شاهرود با ۵۳ هزارکیلومتر مربع وسعت و حدود ۲۲۰ هزار تن جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.
نظر شما