سنندج- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان کردستان گفت: تاکنون ۱۴ هزار و ۵۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان علیه آفت سن مادر سمپاشی شده است.

فریدون حامدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش ۳۲۰ درصدی سطح مبارزه با آفت سن مادر طی سال زراعی جاری در این استان خبر داد و اظهار داشت: سال گذشته تا این موقع از سال در سطح چهار هزار و ۵۲۰ هکتار از مزارع استان با آفت سن مادر مبارزه شده بود. 

وی اضافه کرد: کاهش بارندگی در فروردین و گرمتر شدن دمای هوا نسبت به سال گذشته همراه با تشویق و ترغیب گندمکاران به سمپاشی در زمانی که آفت سن در مرحله مادر قرار دارد، از دلایل این میزان افزایش سطح مبارزه با این آفت است. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان کردستان با اعلام اینکه روزانه پنج تا هفت هزار هکتار از اراضی استان بر علیه این آفت سمپاشی می‌شود، گفت:  پیش بینی می‌شود که سطحی معادل ۱۳۰ هزار هکتار از مزارع گندم استان تا قبل از تخم ریزی این آفت سمپاشی شود.

حامدی یادآور شد: همه امکانات در سطوح مختلف ستادی و عملیاتی برای مبارزه با آفت سن مادر در راستای ممانعت و کاهش خسارت به مزارع به ویژه مزارع گندم استان تجهیز و بکار گرفته شده است.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.