به گزارش ایرنا، این کتاب، کتابی کاربردی در زمینه طراحی برنامه های عملیاتی برای توسعه و ایجاد تاب آوری است که که توسط محمدرضا مقدسی و جواد طلسچی ترجمه و توسط انتشارات سخنوران با شمارگان یک هزار نسخه در ۱۸۹ صفحه با قیمت ۴۵ هزار تومان در چاپ اول روانه بازار گردیده است.
مقدسی اظهار داشت: در این کتابِ دستورالعمل، برای تاب آوری از واژه «برنامه» استفاده خواهد شد و منظور برنامه ها و اقداماتی است که تغییر فرد، خانواده و جامعه را تسهیل میکند؛ صرف نظر از اینکه از چه لغتی استفاده می شود، کودکان و نوجوانانی که با مشکلات مواجه می شوند و تاب آوری را تجربه می کنند، نیازمند تلاش ها و اقداماتی هستند که خوب طراحی شده باشد و منابع آنها را کشف و در جهت توسعه و تقویا آن اقدام موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه این کتاب رهنمودهایی برای شروع کار و طراحی برنامه های توسعه و یا ایجاد تاب آوری ارایه میکند، افزود: بطور اجمالی در این کتاب تاریخچه ای کوتاه از مفهوم تاب آوری و کاربرد عملی آن (با تمرکز بر نیازهای کودکان، نوجوانان و خانواده ها در بسترهای چالش زا)، تعریفی از تاب آوری که بر چشم انداز عدالت اجتماعی سیستماتیک تاکید دارد، اصول هفت گانه ای که اطمینان میدهد برنامه ها، تاب آوری را پرورش داده و تقویت می کنند
فهرستی از هفت فرآیند مهم برای ارتقای تاب آوری، دستورالعملهای مشروح در طی هفت گام که طراحان برنامه از آن ها استفاده میکنند تا مطمئن شوند برنامههای شان تاثیرگذار است، مطالعات موردی امیدبخش از برنامههای موثر در سراسر دنیا، بخش اشکال یابی که برخی از چالشهای زمان استفاده از راهنما را در محیطهای مختلف و با سازمانهای متفاوت، پیش بینی میکند.
فعالیتها (خدماتی که از پرسشنامه رضایت استفاده می کنند، ارزیابی تاب آوری، ابزار استعلام نقاط قوت، فهرست طراحی کارگاه) و منابعی که استفاده از رویکرد تاب آوری را برای طراحی برنامه آسان تر میسازد و راهنمایی، برای نظارت بر نتایج برنامه و متقاعد کردن سرمایه گذاران بر ادامه سرمایه گذاری برای برنامههای کاربردی را مشاهده میکنید.
این مترجم کرمانشاهی هفت گام و هفت اصل را یکی از شاخصهای مهم کتاب برشمرد و ادامه داد: برنامه خود را انتخاب کنید، طرح کلی برنامه خود را تهیه نمایید، منابع خود را جمع آوری کنید، بین برنامه خود و دیگر خدمات و پشتیبانی ها پیوند ایجاد نمایید، برنامه خود را با جامعه هدف تطبیق دهید، موفقیت خود را دنبال کنید و طرحی برای پایداری را هفت گام و به مردم در پیشروی در مسیرشان کمک کنید.
وی، به مردم کمک کنید تا گفتگو کنند، به سیستم ها بیاندیشید، خدمات و پشتیبانی ها را هماهنگ کنید، ایجاد پشتیبانی مداوم، ارتباط با مکان و فرهنگ و مسوولیت ها را برای یافتن راه حل تقسیم کنید را هفت اصل برای طراحی برنامه در این کتاب بیان کرد.
مقدسی درخصوص نویسنده کتاب هم اظهار داشت: «مایکل آنگار» کرسی تحقیقات در زمینه تاب آوری کودک، خانواده، و جامعه در دانشگاه «دالهاوزی هالیفاکس» کانادا را داراست و بین بهترین نویسنده ها و محققین در زمینه تاب آوری در دنیا شناخته شده است.
وی بیش از ۲۵ سال پیرامون مفهوم «رشد مثبت تحت فشار» با تحقیق بر روی کودکان، جوانان و خانواده هایشان با زمینههای متفاوت در بیش از ۱۰ کشور فعالیت کرده است.