مسعود الماسی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون ۸۰ درصد از ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان زیر شخم اولیه رفت.
وی با اشاره به اهمیت انجام شخم اولیه و ضرورت توجه کشاورزان به این مهم بیان داشت: افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفت های برنج و غنی سازی خاک، از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت ها به ویژه کرم ساقه خوار برنج، ذخیره رطوبت خاک، افزایش محصول از جمله فواید شخم اولیه است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان از شالیکاران خواست تا با استفاده از آب های سطحی هر چه سریعتر شالیزارهای خود را بر اساس تقویم زراعی برای کشت و کار آماده کنند.
بر اساس تقویم زارعی کشاورزان باید از پنجم اردیبهشت ماه جاری نشاء شالیزارهای خود را آغاز کنند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
بیشترین اراضی شالیکاری گیلان در شهرستانهای رشت و صومعه سرا واقع است.