سمنان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: فعالیت واحدهای تولید دارو و مکمل دام و طیور منجر به ایجاد یکهزار و ۲۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در استان شد.

حمیدرضا حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: ۱۲ واحد تولید دارو و مکمل دام و طیور در استان سمنان فعال است و این میزان اشتغال مربوط به این واحدها است.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی استان سمنان به منظور تقویت بخش خصوصی و حفظ و ایجاد اشتغال، برون‌سپاری خدماتی مانند واکیسناسیون دام و طیور را به بخش خصوصی واگذار کرده است، افزود: دولت تدبیر و امید به منظور برون‌سپاری کارها و خرید خدمات، برخی طرح‌ها مانند طرح واکیسنه کردن دام علیه تب برفکی و واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل را در قالب طرح توسعه به بخش خصوصی واگذار کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بیان کرد : ۳۰۶ مجوز ساخت انواع دارو و مکمل دام و طیور مانند داروهای تزریقی، قرص، محلول و پود در استان صادر شده است.

وی ادامه داد: ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر دارو به صورت محلول، یک میلیون و ۴۵۴ کیلوگرم داروی پودری، ۷۶ میلیون عدد قرص، ۱۰۲ هزار لیتر سوسپانسیون( داروی پودری) و ۱۱ میلیون و ۷۸۰ هزار دوز داروی تزریقی، بخشی از تولیدات دارویی دام و طیور استان سمنان در سال گذشته بود.

وی اضافه کرد: یک میلیون و ۷۲۰ هزار کیلوگرم مکمل پودری، ۱۶ تن دی کلسیم فسفات و یک میلیون و ۶۸۰ هزار عدد سرنگ پماد پستانی، از دیگر تولیدات دارویی و مکمل‌ دام و طیور تولید شده سال ٩٩ در استان سمنان بود. 

حسینی اظهار داشت: استان سمنان یکی از قطب‌های تولید داروی دام و طیور در کشور محسوب می‌شود که در زمینه صادرات و ارزآوری نیز نقش آفرین است و سال گذشته ۱۰ تن دارو مربوط به دام و طیور طی چهار محموله از استان سمنان به خارج از کشور صادر شد که این میزان صادرات، با وجود مشکلات، مطلوب است.

وی یادآور شد: سال گذشته ۱۲۲ گواهی صادرات انواع فرآورده‌های  دامی مانند دارو، تخم مرغ، کرک بز، پولت تخم‌گذار و آلایش غیرخوراکی دام در استان سمنان صادر شد که نتیجه این صادرات ارزآوری ۱۳ میلیون دلاری بود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: صادرات انواع فرآورده‌های دامی در استان  سال ۹۹ در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۴۴ درصدی داشت که این میزان افزایش با توجه به شیوع کرونا و محدودیت‌های صادرات  و وجود تحریم‌ها چشمگیر است.

در  استان سمنان بیش از ۴۰۰ واحد انواع مرغداری با ظرفیت ۱۳ میلیون قطعه پرنده وجود دارد و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه فعالیت اشتغال دارند.

بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان سمنان وجود دارد.

به گزارش ایرنا، براساس آمار ۳۴ مرکز مایه کوبی در استان سمنان فعال است و در قالب عقد قرارداد از محل اعتبارات دولتی به منظور برون سپاری خدمات، این مراکز واکسیناسیون دام را انجام می‌دهند.
 ۲۶ داروخانه دامپزشکی، ۱۱ شرکت پخش دارویی و هفت آزمایشگاه در استان سمنان در زمینه بهداشت و درمان دام و طیور خدمات ارایه می‌دهد و همچنین ۶ درمانگاه حیوانات خانگی در استان وجود دارد که بیشتر در شهرهای سمنان و شاهرود مستقر است.

برچسب‌ها