جعفر علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال باتوجه به وضعیت بارندگی و کمبود منابع آبی، علی رغم توصیه ها و برنامه های اصلاح الگوی کشت، سطح زیر کشت این محصول نسبت به سال قبل کاهش نیافته است.
وی با بیان اینکه از هر هکتار از چغندرقند بین ۵۵ تا ۶۰ تن برداشت میشود، ادامه داد: طبق پیشبینیهای انجام شده امسال حدود ۱۰۰ هزار تن چغندرقند در سطح شهرستان تولید و برداشت خواهد شد.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مهاباد اظهار داشت: امسال پیش بینی شده است ۱۷ هکتار از اراضی این شهرستان نیز به کشت نشایی چغندر اختصاص پیدا کند که این نوع کشت از اوایل خردادماه آغاز خواهد شد.
علیزاده با بیان اینکه کشت چغندرقند به صورت نشایی برای سومین سال پیاپی توسط کشاورزان در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان انجام خواهد شد اظهار داشت: در این طرح، ریشههای چغندرقند که به صورت گلدانی است با استفاده از یک دستگاه مخصوص در اراضی زراعی کشت می شود.
وی درخصوص مزایای کشت نشایی چغندر افزود: در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری به پنج تا ۶ نوبت در زراعت چغندر قند کاهش یافته است که به صرفهجویی ۵۰ درصدی در مصرف آب منجر میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به وضعیت مطلوب مزارع چغندر قند این شهرستان، برداشت این محصول از نیمه دوم شهریورماه جاری و بستگی به وضعیت آب و هوایی منطقه آغاز میشود.
علیزاده با بیان اینکه چغندرقند مهاباد به کارخانه های قند میاندوآب، ارومیه و خوی ارسال خواهد شد، اضافه کرد: کارخانه قند مهاباد هنوز موفق به کسب پروانه بهره برداری و ثبت قرار داد با چغندرکاران نشده ولی در صورت فعال شدن می تواند کل چغندر منطقه را تحت پوشش قرار دهد.
به گزارش ایرنا چغندرقند جزو گیاهان یک ساله است که هر سال در فروردین ماه به صورت مکانیزه کشت می شود و برداشت آن از ۱۵ شهریور آغاز می شود و تا پایان آذرماه ادامه می یابد؛ سال گذشته حدود ۸۵ هزار تن محصول از اراضی این شهرستان برداشت شد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.